Индустриалният гигант Bosch разкри плановете си за драстично съкращаване на

...
Индустриалният гигант Bosch разкри плановете си за драстично съкращаване на
Коментари Харесай

Bosch предприема драстични съкращения в два завода

Индустриалният колос Bosch разкри проектите си за фрапантно редуциране на чиновници в два завода в родната Германия. Засега няма индикации за стесняване на работната мощ в България, където компанията участва устойчиво от три десетилетия.

Bosch има намерение да отстрани до 1500 работни места, като това ще засегне чиновниците в подразделението за произвеждане на автомобилни елементи. Предвижда се съкращенията да приключат до 2025 година Ходът идва в отговор на бързите промени на пазара и софтуерния прогрес в автомобилния бранш.

Информация за подготвяните съкращения излезе в края на предходната седмица за първи път в профилираното издание Automobilwoche.

Подобно на други предприятия, ние сме принудени да съобразяваме броя на чиновниците си с изменящите се обстановки с поръчките, еволюиращите промени в бранша на задвижванията и навлизането на бъдещите технологии “, разяснява по-късно представител на Bosch пред Reuters.

Компанията прецизира още, че е нужна акомодация на към 1500 длъжности в региона на развойната активност, администрацията и продажбите в подразделението за задвижване в заводите във Фойербах и Швибердинген до края на 2025 година За да направи това, Bosch има намерение да пренасочи чиновниците към разнообразни отдели, да предложи благоприятни условия за ранно пенсиониране или да пристъпи към съкращения.

В момента се организират съвещания и разисквания със Съвета на служащите по отношение на спецификата на идното понижаване на работната мощ.

„ Предизвикателствата, пред които сме изправени, са доста по-обширни, в сравнение с в началото чакахме при започване на тази година. Въпреки желанието ни да запазим равнищата на претовареност във допустимо най-голяма степен посредством продуктови нововъведения и всеобхватно образование, ще се наложат корекции в отражение на обстановката с поръчките в някои от подразделенията “, показва още компанията.
Bosch в България
В България Bosch Group стъпва за първи път през 1993 година Към днешна дата в страната оперират три сдружения, а чиновниците гонят 1000. Най-много са заетите в инженеринговия център в София, който се занимава с създаването на авто програмен продукт и който през 2021 година отвори втория си офис в страната.
Инженерният център на Bosch пораства и отваря втори офис в София
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР