Индустриалните гиганти BAIC Group (Beijing Automotive Industry Holding) и Magna обявиха,

...
Индустриалните гиганти BAIC Group (Beijing Automotive
Industry Holding) и Magna обявиха,
Коментари Харесай

Magna ще прави архитектура за електромобили на BAIC Group

Индустриалните колоси BAIC Group (Beijing Automotive Industry Holding) и Magna оповестиха, че двете компании са постигнали единодушие за стартирането на общ план, предусещащ разработката на ново потомство архитектура за електромобили, които ще бъдат предлагани на китайския пазар.

От BAIC Group и Magna разясняват, че в момента Китай е главен пазар за електрическата мобилност в световен мащаб, като само през предходната година в страната са били реализирани към 700 000 електрифицирани коли. Благодарение на благоприятната държавна политика, предвижданията за следващите две години са свързани с достигането на цифрата от 5 000 000 изцяло електрически коли, движещи се по китайските пътища.

В средата на предишния месец, Magna анонсира, че взаимно с един от водачите в областта на споделеното пътуване- Lyft, ще работят по създаването, тестванията и производството на системи за автономно управление. Освен шерването на ресури от двете страни, Magna анонсира, че ще инвестира 200 млн $ в Lyft. Според очакванията на двете компании, новите технологични решения, по които ще работят двете страни, ще бъдат подготвени за въвеждане на пазара до пет години и ще могат да бъдат пуснати в продажба чрез мрежата на Magna.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР