Индонезийският министър на отбраната Прабово Субианто обяви победа на президентските

...
Индонезийският министър на отбраната Прабово Субианто обяви победа на президентските
Коментари Харесай

Прабово Субианто печели президентските избори в Индонезия

Индонезийският министър на защитата Прабово Субианто разгласи победа на президентските избори в сряда , откакто неофициалното броене на гласовете сподели, че има голяма преднина и е на път да спечели първия тур в третия си опит за президент, предава " Ройтерс ".

Политическият деец Прабово, някогашен пълководец на специфичните сили, победи противниците си, спечелвайки към 58% от гласовете съгласно четирима социологични експерти, основани на бюлетини за " бързо броене " в проби от изборни секции в цялата страна. Броят на преброените гласове варира от към 86% до 95% към 14:00 часа локално време.

Появявайки се пред поддръжници дружно със своя вицепрезидент, синът на настоящия президент Джибран Ракабуминг Рака, 72-годишният Прабово, разгласи резултата " победа за всички индонезийци " в разтърсваща тирада, която провокира ревове и овации.

" Благодарни сме за бързите резултати от преброяването. Всички калкулации, всички анкетьори, в това число тези от страната на нашите противници, цифрите демонстрираха победа на Прабово-Гибран в един рунд ", сподели той.

" Ще съставим държавно управление, състоящо се от най-хубавите синове и дъщери на Индонезия.

Съперниците Аниес Басведан и Ганджар Праново изостават надлежно с към 25% и 17% съгласно самостоятелните социолози, извършващи преброяването на извадката, което на предходни избори се оказа точна.

Предварителното броене от изборната комисия беше доста по-бавно и сподели, че Прабово обезпечава 57,7% от гласовете при към 6% от записаните бюлетини.

Уволнен от армията на фона на спекулации за нарушавания на правата, заточен в Йордания и откакто му беше неразрешено да влиза в Съединените щати, индонезийският министър на защитата Прабово Субианто в този момент е подготвен да бъде идващият водач на страната при третия си опит за офис.

Бившият пълководец на специфичните сили претърпя забележителна промяна на имиджа , откакто беше назначен за министър на защитата през 2019 година

През последните години той е култивирал персона на по-харизматичен общественик от пламенния, благоверен националист, за който се представяше по-рано, споделят анализатори.

От елитно индонезийско семейство и бивш шурей на починалия мощен президент Сухарто, Прабово от дълго време е упрекван за присъединяване в отвличането на студентски деятели през 1998 година и н арушения на човешките права в Папуа и Източен Тимор.

С назначението на Прабово в своя кабинет Джокови му обезпечи равнище на одобряване и видимост , които му липсваха преди, спечелвайки му отношение на аления килим като министър на защитата при пътувания от Париж до Пекин и края на неговата де факто възбрана за пътешестване в Съединени американски щати през 2020 година, когато той посети Пентагона.

Много млади индонезийци станаха фенове на Прабово, изключително на неговите  странни танцови придвижвания на обществени места , които се разпространиха като вируси в TikTok, помагайки му да се допре до основна демографска група.

Повече от половината индонезийски гласоподаватели са под 40 години , с лимитирани знания за по-мрачните разкази от неговото твърдо военно минало и възхода му при автократичното ръководство на Сухарто.

" Екипът на Прабово ясно изобразява Прабово по " по-мек " метод в опит да завоюва нерешителните гласоподаватели. Това е смяна от предходни акции, в които видяхме националистически популист Прабово и проислямистки Прабово ", сподели Рос Тапсел от Австралийски народен университет.

В различен симптом за видоизменение на имиджа, в телевизионно изявление, Прабово, прочут с именития си манталитет, се оказа комичен и непретенциозен.

Говорейки за времето си като боец, Прабово сподели: " Може би усещането за мен беше, че съм корав, заплашителен. Сега не съм заплашителен, нали? ".
 Няма признаци за образуване на ново държавно управление в Пакистан
Няма признаци за образуване на ново държавно управление в Пакистан

Преговорите за коалиция се проточват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР