Индонезийските власти днес обявиха максимална степен на тревога заради изригващия

...
Индонезийските власти днес обявиха максимална степен на тревога заради изригващия
Коментари Харесай

Индонезийските власти обявиха максимална степен на тревога заради вулкана Агунг на остров Бали

Индонезийските управляващи през днешния ден оповестиха оптималната степен на паника поради изригващия вулкан Агунг на остров Бали и подредиха на всички хора в радиус от 10 км да се изтеглят, заяви Асошиейтед прес.

Досега от регионите към вулкана са се евакуирали 40 хиляди души, само че държавното управление счита, че още десетки хиляди би трябвало да се отдръпват на безвредно разстояние, добавя Ройтерс.

Международното летище в Бали е затворено за 24 часа и управляващите ще решат дали да го отворят на следващия ден след оценка на ситуацията.

От събота вулканът бълва пушек на височина няколко хиляди метра, което принуди управляващите през вчерашния ден да затворят дребното интернационално летище на прилежащия остров Ломбок, откакто димът се насочи към него.

Степента на паника е била нараснала в 06.00 часа локално време, тъй като вулканът почнал да изригва лава, съобщи ръководителят на националната геоложка работа.

Най-малко 445 полета, в това число 196 интернационалните, бяха анулирани на летището в Бали. Затварянето на летището засегна близо 60 хиляди пасажери, заяви ТАСС.

При предходното огромно изригване на Агунг, през 1963 година, починаха близо 1100 души, напомня АП.
9 9 9
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР