Индонезия засили патрулите в своите води след рязкото нарастване на

...
Индонезия засили патрулите в своите води след рязкото нарастване на
Коментари Харесай

Още 5 лодки, пълни с бежанци, се приближават до бреговете на Индонезия, съобщиха военновъздушните сили

Индонезия ускори патрулите в своите води след внезапното повишаване на бежанците рохингия, идващи от ноември, сподели командирът въз основата на военновъздушните сили на Ачех полковник Йойон Кушкайоно. Той сподели, че въздушните патрули са разкрили минимум пет лодки в сряда, навлизащи в индонезийски води, евентуално пренасящи бежанци от рохингия. Те бяха видяни да влизат в регентствата на Lhokseumawe, East Aceh, Pidie, Aceh Besar и Sabang в северната провинция Aceh.

Индонезия се обърна към интернационалната общественост за помощ на 12 декември, откакто дойдоха повече от 1500 бежанци рохингия по крайбрежията му от ноември.

Мюсюлманите съставляват съвсем 90% от 277-милионното население на Индонезия и Индонезия в миналото толерираше сходни десанти, до момента в който Тайланд и Малайзия ги отблъскваха. Но през 2023 година имаше прилив на настроения против Рохингия, изключително в Ачех, в северната част на остров Суматра, където множеството от тях стигат до сушата. Жителите упрекват рохингите в неприятно държание и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР