Индонезия повиши до най-високо нивото предупреждението, издадено след изригването на

...
Индонезия повиши до най-високо нивото предупреждението, издадено след изригването на
Коментари Харесай

Евакуация зарради вулкана Семеру на остров Ява


Индонезия увеличи до най-високо равнището предизвестието, издадено след изригването на вулкана Семеру на остров Ява в неделя, написа Ройтерс, като се базира на локални медии.

Започнала е евакуацията на хората, живеещи в провинция Източна Ява.



Индонезийският вулкан Семеру изригна, изхвърляйки дирек от пепел на 1,5 км във въздуха.

Индонезийската организация за понижаване на следствията от бедствия BNPB предизвести жителите да не правят никакви действия в радиус от 5 км от и да стоят на 500 м от крайбрежията на реките заради заплаха от приключване на лава.

Японската организация по метеорология съобщи, че следи за опцията от цунами след изригването, заяви публичната телевизия NHK.

Вулканът е почнал да изригва в 19:46 по Гринуич. Видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрираха сиви облаци от пепел в околните региони.

Индонезийските управляващи раздадоха маски на локалните поданици, се споделя в изказването на БНПБ, като се прибавя, че вулканичната интензивност остава на равнище 3, под най-високото равнище 4.

Със своите 142 вулкана Индонезия има най-голямото население в света, което живее наоколо до вулкан, в това число 8,6 милиона души в радиус от 10 км.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР