Индонезия обсъжда с Австралия възможна съвместна кандидатура за домакинство на

...
Индонезия обсъжда с Австралия възможна съвместна кандидатура за домакинство на
Коментари Харесай

Индонезия обсъжда с Австралия съвместна кандидатура за домакинство на Мондиала през 2034 гoдина заедно с Малайзия и Сингапур

Индонезия разисква с Австралия допустима взаимна кандидатура за домакинство на международното състезание през 2034 гoдина дружно с Малайзия и Сингапур, сподели президентът на футболната федерация на страната Ерик Тохир.

Ръководният орган на международния футбол ФИФА предложения асоциациите-членки от Азия и Океания да аплайват за домакинство на Мондиала през 2034-а предходната седмица.

" Обсъждаме кандидатура с Австралия ", сподели Ерик Тохир, представен от " Сидни Морнинг Хералд ".

" Когато посетих Малайзия и Сингапур, и двете страни показаха интерес да се причислят към Индонезия и Австралия ", добави той.

Когато беше потърсена за коментар по отношение на допустима взаимна кандидатура Федерацията на Австралия препрати на Ройтерс изказване, в което се споделя, че " изследва опцията за кандидатура за международното клубно състезание на ФИФА през 2029-а и/или международното състезание на ФИФА през 2034 година.

След като разгласи, че Испания, Мароко и Португалия ще бъдат домакини на международното състезание през 2030 година, като Уругвай, Парагвай и Аржентина ще одобряват по един от първите мачове в групите, ФИФА предложения Азия и Океания да аплайват за 2034-а.

Саудитска Арабия също разгласи желанието си да кандидатства, а ФИФА сложи краен период до 31 октомври други заинтригувани страни да разгласят своите планове.

Тъй като Катар беше хазаин на изданието през 2022-а, Тохир сподели, че може да е прекомерно рано Световното състезание да се завърне в Близкия изток.

" Ние сме много мощни. Мисля, че ФИФА ще реши, че Близкият изток беше хазаин с Катар предходната година. Япония и Корея също бяха домакини. Сигурен съм, че ФИФА ще се обърне към други страни. Шансовете да спечелим, в случай че се присъединим към Австралия, Малайзия и Сингапур също са по-големи ", добави той.

Световното състезание през 2026 година, в което ще вземат участие 48 тима, ще бъде в Съединени американски щати, Канада и Мексико.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР