Индонезия блокира достъпа до интернет на територията на обхваната от

...
Индонезия блокира достъпа до интернет на територията на обхваната от
Коментари Харесай

Протести в Индонезия спряха интернет в Папуа Нова Гвинея

Индонезия блокира достъпа до интернет на територията на обхваната от вълнения Папуа. Джакарта се безпокои, че разпространението на нападателни и расистки известия в мрежата ще докара до съпроводени с принуждение митинги в района.
Безредици и демонстрации имаше на няколко места в Папуа тази седмица. В най-източната територия на Индонезия протестиращите влизат в улични конфликти с полицията и палят здания. Бунтът против ръководството в Джакарта се надига последните десетина години в островния район, който граничи с Папуа Нова Гвинея. Но сегашните събития ексалират и поради ареста на десетки папуаски студенти в о. Ява през уикенда. В събота, в деня на независимостта, управляващите употребявали сълзотворен газ против студенти и задържали 43ма в Сурабая - вторият по величина град в Индонезия. Полицията щурмува общежитие, с цел да изгони студенти от Папуа, които сякаш унищожили индонезийски байрак.
Индонезия от дълго време стартира да лимитира интернет услугите. Властите се пробват да лимитират провокативните мнения и расистките нападки, ориентирани главно към етническото мелаезийско население на Папуа. След последните безредици обаче от през днешния ден интернет услугата в страната е изцяло спряна.
" От тази заран има цялостно блокиране за достъп до интернет ", съобщи представителят на министерството на известията Фердинанд Сету пред Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
„ Количеството на расисткото и провокативното наличие в интернет беше доста огромно... и стана вирусно. “
Тримата интернет снабдители в района спомагаха за прекъсването, само че доста консуматори съумяха да заобиколят блокадата, сподели Сету.
" Ограниченията не са толкоз ефикасни ", добави той. " Все още оценяваме обстановката... и евентуално ще вдигнем блокадата през днешния ден следобяд, в случай че е допустимо. "
Редът в страната беше възобновен в четвъртък, откакто Индонезия изпрати в Папуа 1200 спомагателни служители на реда и военни. Според известията при акцията са задържани към 45 протестиращи.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР