Индонезия – страна с население от почти 280 милиона души.

...
Индонезия – страна с население от почти 280 милиона души.
Коментари Харесай

Индонезия в търсене на дигитални номади: Обмислят до 10 г. работна виза

Индонезия – страна с население от съвсем 280 милиона души. 16-та стопанска система в света, формирана от 17 000 острова. Един от тях остров Бали – мястото, събрало международните водачи. Срещата на върха на Г20.

Как председателството на Г-20 се отрази на туризма тук, в Бали? 

 
Невероятно е, нo то вкара повече от 500 милиона $ спомагателни доходи в стопанската система и сътвори повече от 40 000 нови работни места и единствено по себе си в действителност добави към 500 000 спомагателни туристически визити в Бали. Това е нещо, което ще има дългогодишен и вълнообразен резултат във всички браншове.
Сандиага Уно, министър на туризма в Индонезия

Индонезия е и страната, в която се създава най-скъпото кафе в света - „ Копи Лувак ” в дословен превод от индонезийски значи „ Кафе от азиатска палмова цибетка ” и то безусловно идва от стомаха на животното.

На остров Бали всичко е туризъм. И по тази причина за ръководещите страна беше изключително значимо по какъв начин Индонезия ще се оправи с ковди пандемията. Страната отвори границите си за туристи едвам през март тази година и то със съществени здрани ограничения. 

 
Преди пандемията, през 2019-а, пикът беше към 16,2 милиона гости от чужбина и през днешния ден се стремим към задачата да възстановим към 25% от него – единствено 4 милиона. Но нашата мощна страна беше вътрешният туризъм. Движението на локалните туристи тази година ще надвиши предпандемичния брой от 700 милиона, тъй че в този момент сме покрай към милиард визити на локални туристи. Важното е, че международните водачи са тук – от Америка, от Европа, от Близкия изток, от Азия, всички те са тук се събират и под управлението на президента Джоко Уидодо, бяха в положение да се спогодят по какъв начин да се движи напред света след пандемията.
Сандиага Уно, министър на туризма в Индонезия

А, с цел да не загуби прекалено много средства, Индонезия се е преориентирала. Сега съществена цел e основаването на нови рабони места и слагането на остров Бали като привлекателен център освен за туристи, само че и за работещи.

 
Стратегията за прогрес ще бъде ориентирана към качество и резистентност. Основата са просвета и природа, на които Индонезия е толкоз богата. Следваме новата наклонност за екотуризъм, медицински туризъм, състезателен туризъм, а също по този начин желаеме да притеглим цифровите номади и бизнесмените с по-дълъг престой с нови оферти за визи до 10 години. Ние се стремим да създадем към 700 000 нови работни места, които се основават на цифрови технологии и устойчиви дейности в региона на климата. Всяка година през идващите пет до 10 години. 
Сандиага Уно, министър на туризма в Индонезия

А с цел да покаже на света, че най-важното пред всички нас са климатичните промени, индонезийският президент предприе необикновена стъпка – накара международните водачи да засадят по едно дърво.

 
Някои от тези международни водачи пристигнаха с частните си самолети – множеството от тях – да, и по този начин те в действителност способстват за въглеродните излъчвания, тъй че, алегорично, а и освен – като съответни дейности, тези международни водачи засадиха мангрови дървета. Това демонстрира, че те компенсират своите въглеродни излъчвания, като способстват за опазването на природата. А пък и мангровите гори са доста, доста ефикасни за понижаване на въглеродните излъчвания, това е нов стандарт в туризма, който е ориентиран към качеството и устойчивостта. И това е методът, по който се стремим да подобрим околната среда и да създадем нови работни места и по-добри маржове на облага за промишлеността.
Сандиага Уно, министър на туризма в Индонезия

А съветът на един от международните водачи в туризма към България е да разиваме своите селски региони и екзотични типове туризъм

„ И по този начин, развийте селския си туризъм, тъй като огромните градски региони ишумни места можете да намерите на всички места, само че природата и културата можете да намерите единствено в селата “, поучава Уно.  

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР