Индийското подразделение на японския конгломерат Sony финализира сделка за сливане

...
Индийското подразделение на японския конгломерат Sony финализира сделка за сливане
Коментари Харесай

Sony създава нов развлекателен гигант в Индия

Индийското поделение на японския конгломерат Sony завърши договорка за обединение с локалния си съперник Zee Entertainment, поставяйки основите за образуването на втората по величина развлекателна мрежа в страната, съобщи Си Ен Би Си.

Новото сдружение ще включва над 75 телевизионни канала, кино активи и две стрийминг платформи. То ще се трансформира в главен състезател в бързо разрастващата се развлекателна промишленост в страната, където ще се съревновава с Hotstar на Walt Disney.

Индия има над 900 милиона телевизионни фенове и над 800 канала. Тези канали оферират разнообразни излъчвания, вариращи от спорт, мелодрами до риалити телевизия.

Според договорката общото сдружение ще бъде съвсем 51% благосъстоятелност на Sony Pictures Networks India (SPNI). Ръководството му ще бъде поето от основния изпълнителен шеф на Zee Пунит Гоенка след 90-дневен интервал на надлежна инспекция.

„ Новата компания ще сътвори повсеместен развлекателен бизнес, което ни разрешава да предоставяме на нашите консуматори по-широк избор на наличие в другите платформи “, сподели Гоенка в публично известие.

И двете компании работят в Индия от години и имат стрийминг платформите ZEE5 и SonyLIV. Те също по този начин имат голям брой телевизионни фенове на известни канали като Sony MAX и Zee TV.

Въпреки че множеството индийци към момента избират малкия екран като главен източник на позволение, страната е и доходоносна дестинация и за стрийминг платформи, които имат достъп до големия интернет пазар, ориентиран към по-младата публика.

През последните няколко години се следи повишаване на конкуренцията на пазара на стрийминг платформи в страната, на които преобладават Netflix, Amazon Prime Video и Hotstar Експерти споделят, че сливането сред Sony и Zee ще усили в допълнение конкуренцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР