Индийският вариант на COVID-19 все още не е достигнал до

...
Индийският вариант на COVID-19 все още не е достигнал до
Коментари Харесай

Индийският вариант на COVID-19 съвсем скоро ще е България

 Индийският вид на COVID-19 към момента не е достигнал до България, само че това ще случи напълно скоро. Това оповестиха вирусолози у нас. Според изследванията този вид на вируса е по- инфектиран, което го прави и по-опасен.

" Индийският вид чука на вратата. Както е влезнал в Англия, по този начин след броени дни ще се появи и тук ", сподели общопрактикуващият доктор Георги Миндов.

Според проучванията досега клиничната му картина е идентична с останалите варианти. Опити с хамстери обаче демонстрират, че предизвиква по -сериозно инфектиране на белия дроб.

" Съдържа най-малко две разновидности, които съставляват интерес за нас. Едната е такава, че му разрешава да се популяризира по-добре, а другата се счита, че може да му оказва помощ до известна степен да бяга от имунния отговор ", изясни проф. Радостина Александрова, вирусолог от Българска академия на науките, представена от Нова телевизия.

От Европейската организация по медикаментите излязоха със мнение, в което показват, че има обещаващи доказателства, че и РНК имунизациите биха могли да обезвреждат и индийския вид на ковид. Интересът към имунизацията у нас обаче би трябвало да се ускори, безапелационни са персоналните лекари. През последното денонощие са сложени близо 38 000 ваксини, само че все пак страната ни продължава да е измежду тези с най-ниски темпове на имунизация.

Пред кабинета на доктор Миндов е цялостно с искащи да се имунизират. Всички обаче са за втора доза. Все по-малко стават искащите за първа игла.

Междувременно през последните дни персоналните лекари регистрират повече пациенти с COVID-19, а повода отдават на миналите празници, през които хората се събираха повече.

Успоредно с персоналните лекари, ваксини се слагат и в по този начин наречените пунктове, където са " зелените коридори ". А поради ползата, доста от тях ще бъдат отворени и през уикенда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР