Индийският съд осъди днес арестувания през 2013 г. влиятелен гуру

...
Индийският съд осъди днес арестувания през 2013 г. влиятелен гуру
Коментари Харесай

Индийски гуру беше осъден на доживотен затвор за изнасилване

Индийският съд осъди през днешния ден задържания през 2013 година авторитетен гуру Асарам Бапу на пожизнен затвор за изнасилването на своя малолетна ученичка, съобщи Франс прес, базирайки се на един от юристите на наказания. Защитата разгласи, че ще апелира присъдата.

Седемдесет и седем годишният Бапу, оповестил се за богочовек, началник на стотици хиндуистки храмове в Индия и чужбина, беше упрекнат, че е насилил 16-годишно момиче през 2013 година в щата Раджастан, Западна Индия. Той твърдял, че по този метод желал да прогони от нея злите духове, които я били обсебили.

Гуруто постоянно напомня, че измежду почитателите му има индийски министър председатели и президенти, напомня Франс прес.

Присъди против сходни персони като Бапу, които имат в Индия милиони почитатели, са много деликатни и пораждат опасения за изблик на принуждение. Сега поради присъдата на Бапу управляващите вкараха изключително състояние в доста райони на страната и разположиха хиляди служители на реда. Към момента няма обявени случаи на безредици.

Миналата година присъда за обезчестяване на различен прочут гуру породи митинги на почитателите му. Те се изродиха в конфликти с органите на реда и починаха 38 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР