Индийският премиер Нарендра Моди и руският президент Владимир Путин Владимир

...
Индийският премиер Нарендра Моди и руският президент Владимир Путин Владимир
Коментари Харесай

Путин няма да проведат традиционната си среща на четири очи с премиера на Индия


Индийският министър председател Нарендра Моди и съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През този месец няма да проведат годишната си среща на четири очи, заяви през вчерашния ден източник от индийското държавно управление, представен от Ройтерс. Информацията беше доказана и от представителя на Кремъл Дмитрий Песков. 

По-рано денем организация Блумбърг заяви, че решението за анулация на срещата на върха е взето поради завоалираните закани от страна на Путин да употребява нуклеарни оръжия във войната против Украйна.

Представител на индийското държавното управление, поискал анонимност, сподели, че решението да не се организира въпросната среща е било взето доста по-рано и тематиката за нуклеарните оръжия в тази ситуация не е била причина за смяната в проектите. 

Лидерите на Русия и Индия се срещат всяка година, както е планувано в декларация за стратегическо партньорство от 2000 година, отбелязва ТАСС. Срещата на върха през 2020 година не можа да се състои поради пандемията от ковид.

Путин посети Делхи през декември 2021 година, а двамата водачи разговаряха още веднъж през септември тази година в коридорите на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Узбекистан.

Откакто Москва стартира войната против Киев, Индия, наред с Китай, стана един от най-големите купувачи на съветски нефт, а Делхи не е осъдил непосредствено съветските военни дейности, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР