Индийският мултимилиардер Гаутам Адани изпревари основателя на Amazon Джеф Безос

...
Индийският мултимилиардер Гаутам Адани изпревари основателя на Amazon Джеф Безос
Коментари Харесай

Индийският мултимилиардер Адани изпревари и Безос по богатство

Индийският мултимилиардер Гаутам Адани изпревари създателя на Amazon Джеф Безос в листата на Bloomberg Billionaires Index на най-богатите хора в света и към този момент е втори по благосъстояние в света.

Адани стартира годината под номер 14 в Индекса на милиардерите, само че положението му набъбна до 146,9 милиарда $ и в този момент е на второ място след създателя на Tesla и SpaceX Илон Мъск, чиито активи се правят оценка на 260 милиарда $.

По данни на Bloomberg акциите на най-голямата компания на индийския предприемач Adani Enterprises Ltd. скочиха до рекордно равнище тази седмица, а акциите на някои компании от неговата група означиха невиждани растежи с повече от 1000 % от 2020 година насам

През април т.г. притежателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск стана най-богатият човек на планетата, заемайки за първи път първо място в годишната ранглиста на милиардерите на Forbes. Изчисленията бяха по данни към 11 март - към този миг положението на Мъск се оценяваше на 219 милиарда $. През годината, макар продажбата на забележителна част от акциите на Tesla, той стана по-богат с 68 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР