Индийският министър-председател Нарендра Моди и китайският президент Си Дзинпин ще

...
Индийският министър-председател Нарендра Моди и китайският президент Си Дзинпин ще
Коментари Харесай

Нарендра Мори и Си Дзинпин се срещат за първи път след кървавите погранични сблъсъци през 2020 г.

Индийският министър-председател Нарендра Моди и китайският президент Си Дзинпин ще се срещнат на следващия ден за първи път след смъртоносните гранични конфликти през 2020 година, които обтегнаха съществено връзките сред двете страни противници в Азия, съобщи Ройтерс.

Моди ще отпътува през днешния ден за Самарканд, където ще взе участие в срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) дружно със Си и съветския президент Владимир Путин. Китайският президент към този момент е в узбекистанския град.

Тази седмица индийските и китайските бойци се изтеглиха от противоречив далечен граничен регион високо в Хималаите след повече от две години опълчване. Моди и Си не са разговаряли между тях от началото на конфликтите.

Нито една от двете страни не е удостоверила, че индийският министър председател и китайският президент ще имат обособена среща в коридорите на форума на ШОС.

Постоянни членове на районната организация в региона на сигурността са Китай, Индия, Русия, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан и Пакистан, напомня Ройтерс.

Русия към този момент удостовери провеждането на двустранна среща сред Путин и Моди, на която се чака да беседват за търговията, продажбите на съветски торове и взаимните доставки на храни.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР