Индийският министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар омаловажи забележителните отсъствия

...
Индийският министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар омаловажи забележителните отсъствия
Коментари Харесай

Въшният министър на Индия омаловажи отсъствието на Си Дзинпин и Путин от срещата на върха на Г-20

Индийският министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар омаловажи забележителните отсъствия от идната среща на върха на Г-20 в Ню Делхи, като съобщи, че това не е нищо извънредно, съобщи ANI.


В диалог с индийските медии Джайшанкар съобщи, че отсъствието на китайския президент Си Дзинпин и съветския Владимир Путин не е извънредно и няма нищо общо с Индия.

Лидерите на страните от Г-20 договарят за реализиране на консенсус и за правене на декларация на срещата на върха на 9-10 септември в Ню Делхи, сподели Джайшанкар.

" Не, не. Не мисля, че това има нещо общо с Индия ", сподели той пред осведомителната организация ANI на въпрос дали Путин и Си пропущат срещата на върха, тъй като са недоволни от Индия.

" Мисля, че каквото и решение да вземат, те ще знаят най-добре. Но въобще не бих го възприел по метода, по който вие допускате ", добави той.

Запитан дали отсъствието им ще повлияе на постигането на консенсус и правенето на декларация в края на срещата на върха, Джайшанкар отговори: " Часовникът не е почнал да тиктака през вчерашния ден ".

Очакванията към Г-20 обаче са " доста огромни " и Ню Делхи е изправен пред предизвикването да се оправи с един " доста сложен свят ", който е подложен на въздействието на пандемията, споровете, изменението на климата, задълженията и политиката, акцентира той.

Г-20 сплотява 20-те най-големи стопански системи в света и нейните водачи имат за цел да се опитат да намерят решения на някои от неотложните международни проблеми, макар че дълбокото геополитическо разделяне по отношение на войната в Украйна заплашва всевъзможен прогрес.

Но отсъствието на Путин и Си Дзинпин, както и различията във връзка с войната значат, че ще бъде мъчно да се реализира консенсусна декларация на водачите на срещата на върха, настояват анализатори и публични лица.

По време на форума президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се концентрира върху реформирането на Световната банка и ще призове другите многостранни банки за развиване да усилят кредитирането за планове, свързани с изменението на климата и инфраструктурата, оповестиха от Белия дом.

Японският министър-председател Фумио Кишида уточни, че се надява да бъдат разисквани въпросите на цифровите технологии и продоволствената сигурност. Индия от своя страна съобщи, че се водят полемики за световна рамка за контролиране на криптоактивите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР