Индийският министър на петрола заяви, че абсолютно не изпитва морален

...
Индийският министър на петрола заяви, че абсолютно не изпитва морален
Коментари Харесай

Индия няма морален конфликт при закупуването на руски петрол: Министър

Индийският министър на петрола съобщи, че " безусловно " не изпитва честен спор по отношение на закупуването на съветски газ на фона на войната на Москва в Украйна.

" Абсолютно никакъв. Абсолютно никаква. Няма никакъв спор ", съобщи Хардип Сингх Пури пред CNN. " Имаме дълг към нашите консуматори... Имаме 1,34 милиарда души население и би трябвало да подсигуряваме, че те са снабдени с сила. "

По отношение на препоръчаната от Групата на седемте богати страни (Г-7) горна граница за съветския нефт Пури съобщи, че Индия ще я изследва и ще реагира " в сходство с висшия си народен интерес " Той добави, че Индия не изпитва никакъв напън да направи това.

Към края на март вносът на съветски нефт в Индия е 0,2 % от общия импорт, споделя Пури. Ройтерс заяви, че през септември делът им е повишен до рекордните 23%.

През септември Съединени американски щати разговаряха с Делхи за преосмисляне на зависимостта си от съветските оръжия и сила, защото западните съдружници на Киев поставят старания да диверсифицират енергийните си доставки, с цел да се откажат от съветския нефт.

  Raj K Raj/Hindustan Times

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР