Индийският лекарствен регулатор одобри за спешна употреба при хора на

...
Индийският лекарствен регулатор одобри за спешна употреба при хора на
Коментари Харесай

Индия разреши за употреба първата в света ДНК ваксина срещу COVID-19

Индийският лекарствен регулатор утвърди за незабавна приложимост при хора на и над 12 години първата ДНК ваксина против ковид в света, съобщи Ройтерс.

Очаква се утвърждението на препарата да даде нов подтик на индийската имунизационна стратегия. Властите си сложиха за цел да имунизират до декември всички подлежащи на имунизация пълнолетни в страната, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Първата в света ДНК ваксина против ковид се назовава ЗиКоВ-Ди (ZyCoV-D). Тя употребява сектор от генетичен материал от вируса, който дава указания на ДНК или на РНК да произведат характерен протеин, който имунната система разпознава и на който реагира.

Ваксината се слага в три дози. Производителят й Кадила Хелткеър (Cadila Healthcare Ltd) планира да създава по 100-120 милиона дози от препарата на година и към този момент е почнал да го прави. Компанията е създала имунизацията в партньорство с Департамента по биотехнологии. Това е втората ваксина против ковид, която е създадена от индийски експерти. Властите към този момент дадоха позволение за незабавна приложимост на имунизацията Коваксин (Covaxin) на компанията Бхарат Биотех (Bharat Biotech).

В Индия са позволени за приложимост в този момент общо шест ваксини против ковид. Но едвам 9,18 % от цялото население е изцяло имунизирано.
Одобрената първа в света ДНК ваксина има резултатност от 66,6 %. Това е било открито по време на проучване с присъединяване на 28 000 доброволци от цялата страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР