Индийският конгломерат Reliance Industries ще придобие британският имот Stoke Park

...
Индийският конгломерат Reliance Industries ще придобие британският имот Stoke Park
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Азия купува емблематичен британски имот за 57 млн. паунда

Индийският конгломерат Reliance Industries ще придобие английският парцел Stoke Park за 57 млн. паунда (79 млн. долара), съобщи Блумбърг. Той е бил употребен за фотосите на два кино лентата за Джеймс Бонд.

Сделката ще бъде осъществена от звено на Reliance, което дава отговор за ръководство на хотели, спортни и развлекателни уреди. Компанията е благосъстоятелност на най-богатия човек в Азия – Мукеш Амбани, който съгласно индекса на милиардерите на Блъмбърг има богаство от 71,5 млрд $.

Имотът е прочут с игрището си за голф, където е снимана сцена от излезлия през 1964 година филм " Голдфингър ". Оттогава насам имението от Джорджианската ера, което е ситуирано в средата на парк от 300 декара, е било употребявано в продукции като „ Дневникът на Бриджит Джоунс “ и драмата за английското кралско семейство на Netflix –„ Короната “.

Имението, което е превърнато в 5-звезден хотел, предлага 49 първокласни стаи и жилища, голф игрище, 13 тенис корта и огромни частни градини, които притеглят богати туристи от целия свят. Имението е на повече от 900 години, като преди да стане хотел то е било частна резиденция.

„ Групата ще постави старания да усъвършенства спортните и развлекателните уреди в този парцел “, споделят от Reliance. През 2019 година компанията закупи и зaĸъcaлaтa вepигa мaгaзини зa игpaчĸи Наmlеуѕ във Beлиĸoбpитaния.

С нов капитал от 27 милиарда $ след продажбата на дялове в цифровия бизнес на Reliance и този за търговия на дребно, Амбани насочва компанията към огромна промяна, с цел да понижи зависимостта и от главния и бизнес за пречистване на нефт.

През последните четири години Reliance е направила придобивки на стойност 3,3 милиарда $, като 80% от тях са били в секторите на медиите, технологиите и телекомуникациите, сочат данни на Morgan Stanley.

Обединеното кралство се трансформира в главен пазар за недвижими парцели за богатите индийци. Адар Понавала -главният изпълнителен шеф на института „ Серум “, който е най-големият производител на ваксини в света, наема парцел в пpecтижния ĸвapтaл Meйфeъp зa oĸoлo 50 хиляди пayндa нa ceдмицa, което е връх за eĸcĸлyзивния лондонски квартал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР