Индийският фондов пазар - Националната фондова борса на Индия (NSE)

...
Индийският фондов пазар - Националната фондова борса на Индия (NSE)
Коментари Харесай

Financial Times: Индийският фондов пазар измества Хонконг сред водещите борси в света

Индийският фондов пазар - Националната фондова борса на Индия (NSE) и Бомбайската фондова борса - е подготвен да заеме мястото на Хонконг измежду най-големите тържища в света с помощта на скорошния скок в цените на акциите. Това оповестява Financial Times (FT).

Общата пазарна капитализация на локалните компании, регистрирани на тържищата в Индия, възлиза на 3,7 трилиона $ в края на октомври, спрямо 3,9 трилиона $ в Хонконг, съгласно Световната федерация на тържищата. Цените на индийските акции се повишиха през ноември заради мощни облаги и оптимистични прогнози за напредък, което оказа помощ на нейната борсова група да стане седмата по величина в света след Нюйоркската фондова борса, Nasdaq, Шанхайската фондова борсаe, Euronext, японската Japan Exchange Group и борсата на Шенджен.

Според скорошна прогноза на JPMorgan, Индия ще стане третата по величина стопанска система в света след четири години, а нейният Брутният вътрешен продукт ще се удвои до 7 трилиона $ до 2030 година Докладът на Международния валутен фонд за международните стопански вероятности демонстрира, че темпът на напредък на Брутният вътрешен продукт на Индия ще бъде 6,3% през настоящата фискална година 2023-24.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР