Индийските военни доставиха специализирано оборудване в неделя, след като триседмичните

...
Индийските военни доставиха специализирано оборудване в неделя, след като триседмичните
Коментари Харесай

Индия се надява на плазмен нож да освободи 41-те затрупани строители на тунел в Хималаите

Индийските военни доставиха профилирано съоръжение в неделя, откакто триседмичните старания за освобождение на 41 затрупани служащи, при които копаенето се извършваше в три направления, докара до многократни неуспехи на интервенцията.


Индийските военновъздушни сили обявиха в неделя, че са " реагирали бързо ", защото са летели с третия си товар за избавителна интервенция след частичното сриване на строящия се пътен тунел Силкиара на 12 ноември в хималайския щат Утаракханд. Служители на избавителната работа споделиха, че са поискали плазмен нож да бъде докаран до отдалеченото планинско място, откакто инженери, прокарали железна тръба хоризонтално през 57 метра канара и бетон, се натъкнаха на железни греди и строителни транспортни средства, заровени в земята. Гигантска земнопробивна машина се счупи единствено на девет метра от пробиването. Плазменото рязане ще бъде употребявано за премахване на счупения великански сондаж и метал, блокиращ хоризонталния маршрут, преди копаенето да продължи на ръка.

Вертикален вал

Дебели железни греди в руините блокират маршрута и потреблението на стандартни оксиацетиленови ножове за почистването им е мъчно от вътрешността на затворената тръба, задоволително необятна, с цел да може човек да пропълзи през нея. Военновъздушните сили споделиха, че " сериозният " комплект е пристигнал от Организацията за отбранителни проучвания и развиване на страната, държавната изследователска група за отбранителни технологии, без да дава повече детайлности.

Главният министър на Утаракханд Пушкар Сингх Дхами сподели в събота, че отвесните сондажи са почнали да копаят 89 метра надолу, опасен маршрут над мъжете в регион, който към този момент е претърпял сриване. Започна работа и от другата страна на пътния тунел, доста по-дълъг трети маршрут, който се прави оценка на към 480 метра. Работниците бяха видени живи за първи път във вторник, надниквайки в обектива на ендоскопска камера, изпратена от спасителите по тънка тръба, през която се доставят въздух, храна, вода и електричество. Дхами сподели, че мъжете са в " положително въодушевление " с телефонна връзка, настроена по този начин, че фамилиите на хванатите в капан мъже, доста от които са служащи мигранти от небогати фамилии от далечни региони на Индия, могат да приказва с тях.

Трудна интервенция

Усилията са мъчително мудни, усложнени от падащи парчета и повтарящи се повреди на пробивни машини. Надеждите, че екипът е пред пробив в сряда, бяха попарени с изказване на държавното управление, предупреждаващо за „ предизвикателния хималайски терен “. Индраджит Кумар сподели пред Times of India, че му „ идва да плаче “, когато приказва с брат си Вишваджит, който е измежду хванатите в капан служащи, които се питат за какво още са блокирани след известия, че „ скоро ще излязат “. Сайед Ата Хаснайн, върховен чиновник на избавителната работа и пенсиониран военачалник, прикани в събота за „ самообладание “. Предстои доста тежка интервенция, сподели той пред кореспонденти. „ Когато вършиме нещо с планини, не можете да предвидите нищо. Тази обстановка е тъкмо като война “, добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР