Индийската столица Ню Делхи отново осъмна в гъст смог рано

...
Индийската столица Ню Делхи отново осъмна в гъст смог рано
Коментари Харесай

Токсичен смог: Дрон показва столицата на Индия… или това, което се вижда от нея


Индийската столица Ню Делхи още веднъж осъмна в гъст смог рано в понеделник, защото по-хладното време усили замърсяването, макар че държавните данни демонстрират, че изгарянето на останки в прилежащите щати е намаляло доста, написа Ройтерс.

Жителите на и предградията му всяка зима се сблъскват с този проблем, защото по-студеният и тежък въздух задържа праха, нездравословните излъчвания от транспортните средства и дима от изгарянето на стърнища в околните щати.

Индийското държавно управление наложи ограничавания за придвижването на дизелови коли в града.
Снимка: EPA


Въпреки това изгарянето на останки от оризовата годишна продукция е намаляло с 31% в интервала от 15 септември до 30 ноември тази година, се споделя в изказване на държавното управление.

Според данните общият брой на пожарите в земеделските стопанства в Пенджаб, Харяна и предградията на Делхи е намалял до 53 792, което се дължи на усъвършенстваните машини и биоразградители за заличаване на растителните останки.

Природозащитниците постоянно сигнализират, че единствено с битката с пожарите в земеделските стопанства няма да се почисти в Делхи.

Индийското държавно управление наложи ограничавания за придвижването на дизелови коли в града.
Снимка: EPA


Индийското държавно управление забрани всички частни градежи в града и покрайнините и наложи ограничавания за придвижването на дизелови коли в града. Властите също по този начин разпръснаха вода в някои квартали, с цел да се опитат да прочистят въздуха.

Правителството заяви, че среднодневният показател на качеството на въздуха се е подобрил до 320,6 пункта през ноември от 376,50 пункта през ноември 2021 година
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР