Индийска тийнейджърка се бори за живота си, след като е

...
Индийска тийнейджърка се бори за живота си, след като е
Коментари Харесай

Втора тийнейджърка в Индия изнасилена и подпалена

Индийска тийнейджърка се бори за живота си, откакто е била изнасилена, залята с бензин и запалена, заяви локалната полиция, представена от организация Франс прес, която отбелязва, че това е втори сходен случай за последните дни в Индия.

„ Момичето има изгаряния от първа степен върху 70 % от тялото “, съобщи за Агенция Франс Прес полицейски шеф от окръг Пакур в щата Джаркханд, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във връзка с офанзивата полицията е арестувала 19-годишен мъж, живеещ в квартала на 17-годишната жертва. „ Той залял с бензин момичето и я запалил “, добавил служителят на реда.

Нападението е станало в петък, когато в същия щат бе осъществено сходно нахлуване, което възмути обществото. Ден по-късно полицията арестува 14 души, обвинени в отвличането, изнасилването и убийството на 16-годишно момиче.

Местният арбитър Джитендера Сингх изясни, че обвинените отвлекли момичето,  до момента в който било на женитба в четвъртък. Смята се, че някои от тях са го изнасилили, преди да го пуснат да се прибере.

Бащата на момичето се оплакал на членовете на съвета на селото, в което живеят, само че упрекнатите мъже били пуснати, откакто получили наказване от 100 коремни преси и санкция от 50 000 рупии (750 долара), сподели Сингх.

По-късно в петък ядосани от жалбата упрекнатите мъже пребили членове на фамилията на момичето. Те залели тинейджърката с керосин и я изгорили.

Сингх добави, че полицията търси основния обвинен по случая.

Макар държавното управление на Индия да одобри редица закони, увеличавайки наказването за обезчестяване на възрастен до 20 години затвор, съвсем през няколко седмици се оповестява за следващото брутално полово посягане, показва АП.

В отговор на възходящия публичен яд, подбуден от изнасилванията на деца, индийското държавно управление предишния месец утвърди смъртно наказване за наказаните за обезчестяване на дете под 12 години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР