Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн

...
Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн
Коментари Харесай

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща организация, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто тържища като Binance, ZebPay и WazirX.

Съобщава се, че приложението за игри E-Nugget е имало криптовалути на стойност $10 милиона, съхранявани в 70 разнообразни акаунта на крипто портфейли на тези тържища. След като се свърза с тържищата, правоприлагащата индийска организация (ED) блокира адресите на портфейла и трансферира криптоактивите в портфейла на организацията.

Твърди се, че приложението E-Nugget е примамвало клиенти с обещания за висока възвръщаемост на вложенията, представяйки се за платформа за игри.

ED е конфискувала имущество, оценени на над $19.5 милиона, в това число пари в брой, криптовалути, салда по сметки и офис пространство, по отношение на измамата. Мозъкът Аамир Хан и неговият съизвършител Ромен Агарвал са задържани.

Тъй като средствата са трансферирани благодарение на цифрови активи, правоприлагащите органи са могли да ги проследят, замразят и конфискуват. Въпреки рецензиите към криптовалутата като средство за пране на пари, прозрачността на блокчейна затруднява прането на средства, откакто бъдат разпознати.

В минали случаи крипто тържищата са проследявали и замразявали средства, свързани с незаконни действия, като да вземем за пример хакването на Bitfinex от 2016 година, при което хакери, опитващи се да изперат откраднат Биткойн, бяха арестувани през 2022 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР