Индия започна дистрибуцията на нов медикамент за лечение на симптоми

...
Индия започна дистрибуцията на нов медикамент за лечение на симптоми
Коментари Харесай

Индия въведе ново лекарство за лечение на COVID-19

Индия стартира дистрибуцията на нов медикамент за лекуване на признаци на Ковид-19, за който се твърди, че понижава нуждата от подаване на О2 на пациентите и форсира възобновяване им, съобщи ДПА.

Лекарството 2-деокси-Д-глюкоза (2-DG) е основано от лаборатория на индийската Организация за изследователска и развойна активност, обвързвана с защитата и фармацевтичната компания " Лаборатории доктор Реди " в Хайдерабад.

Първата партида от него беше пусната от министъра на защитата Раджнат Сингх и министъра на опазването на здравето Харш Вардан в Делхи и в началото ще бъде употребена в столичните лечебни заведения.

Някои специалисти слагат под въпрос ефикасността на новото лекарство , като акцентират, че не са оповестени задоволително данни от втория и третия стадий на клиничните тествания.

Вариант на 2-DG е употребен пробно за лекуване на някои типове рак, само че още не е утвърден за тази цел, сподели молекулярният биолог Ракеш Мишра.

Мишра, който е взел участие в създаването на новото лекарство, изясни, че то блокира способността на вируса да се мултиплицира в някои кафези и две прахчета от него са разрешили кислородът да бъде изключен на забележителен % от пациентите в тестванията.

От седмици в Индия има огромен дефицит на О2, който е нужен на от ден на ден пациенти през смъртоносната втора вълна от Ковид-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР