Индия ще построи изцяло нов град, за да даде лесна

...
Индия ще построи изцяло нов град, за да даде лесна
Коментари Харесай

Как се привличат инвеститори? Индия им строи град

Индия ще построи напълно нов град, с цел да даде лесна опция на вложителите да влязат в растящата стопанска система. В Гуджарат, родния щат на премиера Нарендра Моди, като гъби изникват нови здания на другояче пустия имот с размер 3,5 кв. км., споделя CNN. Страната се надява, че дребният към този момент брой здания някой ден ще могат да се съревновават с финансови центрове като Сингапур, Дубай и Хонконг.

Името на новия град ще бъде Gujarat International Finance-Tec City - или GIFT City.

В него към този момент има не една, а две фондови тържища, а държавното управление към този момент направи търгуването на тях съвсем напълно без данъчна тежест. Градът ще има и собствен финансов регулатор - това е част от напъните за понижаване на бюрокрацията, пред която се изправят непознатите вложители.

Редица компании, привлечени от данъчните облекчения, ниските цени на парцелите и други тласъци, към този момент се реалокираха там. И някои от тях съумяха да съкратят разноските с 80%.Чуждестранните вложители от дълго време са привлечени от капацитета на Индия. Икономиката ѝ набъбна със 7,2% през последните три месеца на 2017 - по-бързо от тази на Китай.

Привличането на чужденци е едната цел, само че градът може да накара и локалните да влагат в родната си страна. Новите тържища са единствените в страната, които разрешават търговия в щатски долари.



Главният изпълнителен шеф на Бомбайската фондова борса Ашишкумар Чаухан съпостави GIFT City и резултата, който той ще има, с Хонконг и Китай през последните 30-40 години.

Самите вложители не се бавят - когато търговията стартира преди 15 месеца дневният размер от покупко-продажби доближаваше едвам 1 милион $. В понеделник цифрата за първи път стигна 500 милиона $.Следващата значима цел в листата е привличането на хора, които да живеят там.

В града сега три огромни офис здания, учебно заведение и data център. Първите жилища ще са подготвени до май, а идващите в границите на две години. Едва на 25 минути има летище.

До момента GIFT City е привлякла близо два милиарда $ в вложения в строителство, като се чака тази цифра да набъбне до 11 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР