Индия създаде група от длъжностни лица, за да оцени въздействието

...
Индия създаде група от длъжностни лица, за да оцени въздействието
Коментари Харесай

Индия ще оценява въздействието на по-високите температури върху реколтата от пшеница

Индия сътвори група от длъжностни лица, с цел да оцени въздействието на повишаващите се температури върху реколтата от пшеница, до момента в който метеорологичната работа предизвести, че температури над нормата ще доминират в основни щати производители на зърно, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на държавни чиновници.

Вторият по величина производител на пшеница в света по-рано този месец съобщи, че добивите евентуално ще набъбнат с 4,1 на 100 до рекордните 112,2 милиона тона.

Липсата на зимни дъждове обаче увеличи температурите в някои елементи на северните щати на Индия, където фермерите отглеждат пшеница. Миналата седмица междинната дневна температура доближи равнищата от началото доникъде на март.

Индия, която е и вторият по величина консуматор на пшеница в света, забрани износа през май 2022 година след внезапно, ненадейно повишаване на температурите, което понижи производството, макар че експортното търсене се увеличи, с цел да отговори на световния недостиг, провокиран от спора Русия-Украйна.

" Правителството реши да образува комисия, която да следи въздействието на по-високите температури, само че настоящото положение на реколтата наподобява положително ", разяснява един от чиновниците, който не пожела да бъде назван в сходство с формалните правила.

Комисарят по земеделието на Индия ще оглави комитета, а чиновници от основни щати, отглеждащи пшеница в страната, и държавни учени също ще вземат участие в панела.

Максималните температури в някои щати тази седмица скочиха до 39 градуса по Целзий, което е с до 9 градуса по Целзий над естественото, се оповестява в изказване на метеорологичния отдел на Индия.

Максималните температури евентуално ще останат с 5 до 7 градуса по Целзий над естествените в доста елементи на северозападна Индия през идващите три дни, се споделя още в известието.

" Тази по-висока дневна температура може да докара до неподходящи резултати върху пшеницата, наближаваща интервала на репродуктивен напредък, който е сензитивен към температурата. Високата температура по време на интервалите на разцвет и зреене води до загуба на рандеман ", уточни метеорологичният отдел на Индия.

В страната се отглежда единствено една пшенична годишна продукция годишно, като се засажда през октомври и ноември, а се прибира от март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР