Индия регистрира световен рекорд по броя на новите случаи на

...
Индия регистрира световен рекорд по броя на новите случаи на
Коментари Харесай

Индия със световен рекорд от 314 835 новозаразени с COVID-19 за ден

Индия записва международен връх по броя на новите случаи на Covid-19 за един ден в четвъртък, когато управляващите оповестяват за 314 835 новозаразени, предава Ройтерс.

Здравните чиновници в Северна и Западна Индия, в това число столицата Ню Делхи, обявиха, че са в колапс, като множеството лечебни заведения са цялостни и без О2.

Някои лекари поучават пациентите да си стоят у дома, до момента в който крематориум в източния град Музафарпур разгласи, че е покрит с тела и опечалените фамилии би трябвало да изчакат реда си.

„ В момента няма кревати, няма О2. Всичко останало е второстепенно “, сподели Шахид Джамил, вирусолог и шеф на учебното заведение по биология Триведи в университета Ашока, пред английската организация.

В някои лечебни заведения в Ню Делхи липсва О2, а управляващите в прилежащите щати стопират доставките в столицата, с цел да ги спестят за личните си потребности, сподели заместник-главният министър на града Маниш Сисодия.

Общият брой на случаите в Индия доближи 15,93 милиона, а смъртните случаи набъбнаха с 2104 до общо 184 657, демонстрират последните данни на Министерството на здравеопазването.

Предишният рекорден еднодневен растеж на случаите беше на Съединените щати, които имаха 297 430 нови инфекции за един ден през януари, макар че от този момент броят им внезапно спадна с напредването на имунизацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР