Индия публикува списък, който ефективно заличава около четири милиона души

...
Индия публикува списък, който ефективно заличава около четири милиона души
Коментари Харесай

Индия лишава от гражданство 4 млн. души

Индия разгласява лист, който дейно заличава към четири милиона души в североизточния щат Асам от поданство, написа БГНЕС.

Националният указател на жителите (НРГ) е лист на хората, които могат да потвърдят, че са пристигнали в щата преди 24 март 1971 година, когато бе основана Бангладеш.
Властите в Индия показват, че целят премахване на ордите от незаконни имигранти от Бангладеш. Действията на Ню Делхи провокираха страхове от лов на вещици против етническите малцинства в Асам. Тъй като се опасяват от принуждение, управляващите обявиха, че никой няма да се изправи пред незабавна депортация.
Около четири милиона бенгалци - езиково малцинство в Асам - в този момент се намират пред дълъг бюрократичен развой.
Съгласно съглашението за Асам, подписано от тогавашния министър председател Раджив Ганди през 1985 година, всички, които не могат да потвърдят, че са пристигнали в североизточната страна преди 24 март 1971 година, ще бъдат заличени от изборните описи и изгонени.
Но деятелите споделят, че НРГ се употребява като предлог за двустранна офанзива - от хиндуистки националисти и асамски хардлайнери - върху законната бенгалска общественост на щата, огромна част от която е формирана от мюсюлмани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР