Индия няма да предостави информация на канадските разследващи за убийството

...
Индия няма да предостави информация на канадските разследващи за убийството
Коментари Харесай

Индия отказва да помогне на Канада при разследването на убийството на сиксхия лидер

Индия няма да даде информация на канадските проверяващи за убийството на водач на сикхските сепаратисти, до момента в който Канада не показа доказателства. Това съобщи висшият комисар на Индия за Канада Санджай Кумар Верма, представен от " Ройтерс ".

Нуждаем се от подобаващи и съответни доказателства, с цел да помогнем на канадските управляващи, безапелационен бе той и добави, че в противоположен случай на Индия ще ѝ бъде извънредно мъчно да направи нещо в помощ на проверяващите.

Канада упрекна индийското държавно управление, че е забъркано в

Малко след изказването на визовата работа висшата комисия на Канада в Индия съобщи, че ще понижи наличието на личния състав си в странат а, откакто някои дипломати са получили закани.
 Индия стопира визите за канадци на фона на разногласието за убийството на Хардип Сингх Ниджар
Индия стопира визите за канадци на фона на разногласието за убийството на Хардип Сингх Ниджар

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо вбеси Ню Делхи, като уточни " евентуална връзка " сред държавни сътрудници и убийството

Индия пък предизвести своите жители в Канада и тези, които пътуват до там, на фона на " възходящите антииндийски действия ".

Канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че има " достоверни изказвания " за " евентуална връзка " сред сътрудници от индийското държавно управление и убийството на канадски сикхски сепаратист на канадска земя.

Хардип Сингх Ниджар, който е бил част от сепаратистко придвижване и разгласен за терорист от Ню Делхи, беше смъртоносно ранен в колата си на паркинг на сикхски храм на 18 юни.

След обвиняванията Канада експулсира ръководителя на интервенциите на външното разузнаване на Индия. В отговор Индия изгони канадски посланик, като се базира на " възходящата угриженост за намесата на Канада във индийските вътрешни въпроси и присъединяване им в антииндийски действия. Освен това страната изрично отхвърли обвиняванията.
 Трюдо желае Индия да проверява гибелта на сепаратисткия водач
Трюдо желае Индия да проверява гибелта на сепаратисткия водач

Страната е значима за нас, само че също по този начин и върховенството на закона, отсече канадският министър председател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР