Индия навлиза в сектора растителните протеини със стартъпи в хранително-вкусовата

...
Индия навлиза в сектора растителните протеини със стартъпи в хранително-вкусовата
Коментари Харесай

Индия започна да изнася растително месо за САЩ

Индия навлиза в бранша растителните протеини със стартъпи в хранително-вкусовата индустрия и бизнеси, произвеждащи вегански други възможности на месо, яйца и млечни артикули.

Greenest Foods е тъкмо такава компания. Именно от нея идва и първата от страната пратка от западния индийски щат Гуджарат, на месни артикули на растителна основа до Съединени американски щати, съобщи Quartz.

Пратката от 5000 кг се съдържа самоса на растителна основа, пролетни рулца, хапки и още други вегански артикули.

" Има огромен интерес от задгранични пазари за висококачествени и здравословни храни на растителна основа и Greenest се радва да поеме водеща роля в това начинание от Индия ", разяснява създателят и основен изпълнителен шеф на Greenest Foods Гаурав Шарма.

По-голяма част от индийците постоянно употребяват риба, пиле или различен тип месо, съгласно данни от националното изследване (2019-20).

Въпреки това някои индийци към този момент се обръщат към вегански метод на живот, стимулирайки растежа на производството на растителни други възможности на месото. Това дава на Индия капацитета да стане основен снабдител на такива артикули в международен мащаб.

Дори одобрени бързооборотни компании за потребителски артикули като ITC и Tata Consumer Products гледат на тази наклонност като огромна опция, която демонстрира, че промишлеността може да нарасне до 1 милиард $ до 2030 година

Месните артикули на растителна основа към този момент са налични в платформите за електронна търговия и като цяло комерсиалните вериги.

Растителните протеини и месото на растителна основа са опция, зародила от осъзнати консуматорство, идващо от поколението на милениалите, съгласно Варун Дешпанде, ръководещ шеф в нестопанската организация Good Food Institute India.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР