Индия може да завърши инфраструктурните си проекти в Афганистан, коментира

...
Индия може да завърши инфраструктурните си проекти в Афганистан, коментира
Коментари Харесай

Талибаните няма да пречат на Индия за инфраструктурните и икономическите й интереси


Индия може да приключи инфраструктурните си планове в Афганистан , разяснява в сряда афганистанският ефирен канал TOLOnews базирайки се на формалния представител на талибаните Мохамед Сухаил Шахин.

" Талибаните нямат нищо срещу, в случай че Индия продължи да работи по своите инфраструктурни и възстановителни планове в Афганистан, тъй като те са за хората ", изяснява той.

" Ние обаче няма да позволим на никоя страна да се намесва в делата на Афганистан или да употребява територията му за военни цели против своите противници ".

Индия, дружно с Туркменистан и Пакистан, реализираха план за създаване на газопровод в Афганистан за доставка на туркменски газ , участваха в строителството на автомагистрала и железопътна линия , свързваща иранското пристанище на Чабахар с иранско-афганистанската граница за пренос на артикули през Афганистан.

Инвестициите на Индия в афганистанската стопанска система се правят оценка на 3 милиарда $ . Индия изнася фармацевтични артикули, здравно съоръжение, компютри, цимент и захар за Афганистан.
 Русия възнамерява и
Русия възнамерява и " Пакистански поток "

Нов газопровод в Средна Азия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР