Индия е на второ място в света по брой на

...
Индия е на второ място в света по брой на
Коментари Харесай

Над 15 милиона са потребителите на криптовалута в Индия

Индия е на второ място в света по брой на потребителите на криптовалута. Броят им надвишава 15 милиона души, заяви вестник The Economic Times, базирайки се на данни от изследователската компания Finder.

По нейна информация, по броя на потребителите на криптовалута Индия отстъпва само на Виетнам. Страната си поделя с Индонезия второто място по този индикатор. В челната петица на притежатели на най-голямо количество биткойни влизат още Малайзия и Филипините, означават специалистите на Finder.
 Хакери ужилили Poly Network с съвсем 600 млн. $ в криптовалута Хакери ужилили Poly Network с съвсем 600 млн. $ в криптовалута
Хакери отмъкнаха криптовалути на стойност от 600 милиона $ от цифровата платформа Poly Network, най -големия обир в историята...

Според изследването, повече от 15 милиона индийци са вложили средства в частни криптовалутни холдинги. Инвестициите в криптовалута в страната са се нараснали от 923 млн. $ през април 2020 година до съвсем 6,6 милиарда към май 2021 година Ръстът доближава съвсем 400%.

След като Върховният съд на ИндияЦентралната банка да прави преводи с криптовалути, броят на вложителите на дребно в страната се е нараснал фрапантно. CoinsSwitch Kuber, огромна платформа за криптовалута, основана в Бангалор, от юни 2020 г.е обслужиба близо 8 милиона консуматори.

Най-активни в интервенциите с криптовалути са жителите на дребните градове. Благодарение на тях броят на потребителите на приложенията CoinsSwitch Kuber от юни 2020 година до юни 2021 година се е нараснал с 2 000%, сподели Finder. През идващите пет години Индия може да стане един от международните водачи в внедряването на блокчейн технологията, което ще улесни прехода на стопанската система на страната към дигитален формат.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР