Индия е готова да подпише договор за закупуването на най-новите

...
Индия е готова да подпише договор за закупуването на най-новите
Коментари Харесай

Индия се готви да купи ракети С-400 от Русия

Индия е подготвена да подпише контракт за закупуването на най-новите съветски зенитни ракетни системи C-400 за 5,43 милиарда $, заяви вeстник Times of India, базирайки се на свои източници в държавното управление.
Разрешение за покупката е било обещано от комисията по сигурността, която е управлявана от премиера Нарендра Моди, още международните организации, представени от БГНЕС.
Това е станало в навечерието на визитата на съветския президент Владимир Путин, която ще е при започване на октомври. Путин ще посети Индия в границите на постоянната годишна двустранна среща на високо ниво. Официално към този момент индийското държавно управление не е съобщило решението си за покупка на С-400.
С-400 „ Триумф “ е най-новата зенитна ракетна система с огромен обхват на деяние. Той доближава 400 км и може да унищожава цели, летящи на височина до 30 км.
Владимир Путин и Нарендра Моди се договориха през октомври 2016 година за доставката на С-400 “Триумф “ и фрегати. Според източници ракетната договорка ще е в размер на 6,5 милиарда $. Ако Индия подпише подобен контракт, тя ще стане третата непозната страна, сдобила се с такива ракети, след Китай и Турция.
Съединени американски щати наблюдават с безпокойствие дейностите на Индия и страната може да попадне под ударите на рестрикции по закона за противопоставяне на съперниците на Съединени американски щати посредством наказания. Заместник-министърът на защитата за Азиатско-Тихоокеанския район Рандъл Шривър по-рано съобщи, че Вашингтон признава предишните връзки сред Индия и Русия в отбранителната сфера, само че желае в бъдеще да преориентира Ню Делхи към Вашингтон.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР