Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и

...
Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и
Коментари Харесай

Над 100 уязвими жители на община Костинброд ще получат пакети с 16 хранителни продукти от първа необходимост

Индивидуалните пакети са със приблизително тегло до 30 кг и съдържат артикули като брашно, олио, ориз, леща, зеленчукови и локални консерви и други Те са обезпечени по Оперативната стратегия за храни, финансирана от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица.
В обсега на настоящата самодейност са самотни възрастни хора, хора с увреждания, както и хора с приходи под линията на беднотия, които са част от план „ Топъл обяд “ и “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания ”. Кампанията по обезпечаването и даването на пакетите се осъществя в партньорство сред Агенцията „ Социално подкрепяне “ и Българския Червен кръст.

Храните бяха признати от Анастасия Попова- ръководител на БЧК – Костинброд, шеф на Център за социална поддръжка и общински консултант, а за складирането на храната помогнаха Мариян Младенов- общински консултант, Тереза Власайкова – секретар на Местна комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни, чиновници от Център за обществена рехабилитация и интеграция и чиновници на общинска администрация-Костинброд.

Доставката на продуктите ще се извърши от Домашен обществен патронаж и ще продължи до 16 април. Хранителните артикули ще се доставят по лист до дома на всеки нуждаещ се.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР