Индивидуалните основни месечни заплати на всички служители на Регионалните здравни

...
Индивидуалните основни месечни заплати на всички служители на Регионалните здравни
Коментари Харесай

Министърът: С 30% са увеличени заплатите на служителите в РЗИ от 1 декември

Индивидуалните съществени месечни заплати на всички чиновници на Регионалните здравни инспекции са увеличени с до 30 на 100 от досегашния размер с резистентен темперамент, считано от 1 декември 2022 година. Това споделя служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев в отговор на въпрос на депутата от „ Продължаваме промяната “ доцент Васил Пандов.

Министърът напомня, че  чрез утвърдените от Министерски съвет спомагателни разноски по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2022 година целеустремено за увеличение на разноските за личен състав за Регионалните здравни инспекции – второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на опазването на здравето.

С утвърдените от Министерски съвет спомагателни разноски за Министерството на здравеопазването са увеличени и разноските за личен състав в Центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП). „ Съгласно подадена информация от основните счетоводители на Центровете за незабавна здравна помощ, към 30.11.2022 година няма данни за център, в който не е доближат минималният размер на началните съществени заплати, контрактувани с отрасловия групов трудов контракт по избраните категории личен състав “, споделя министърът.

Той добавя, че до края на 2022 година са обезпечени финансови средства по бюджетите на ЦСМП за  изплащане на спомагателни хонорари за месеците октомври, ноември и декември 2022 година за поддръжка на чиновниците в Центровете за незабавна здравна помощ, директно ангажирани с действия по попречване разпространяването на COVID-19 и други заразни заболявания с епидемиологичен капацитет на разпространяване.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР