ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Федерален апелативен съд във вторник позволи забраната

...
ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Федерален апелативен съд във вторник позволи забраната
Коментари Харесай

Забрана за потвърждаване на пола на непълнолетни, разрешено да влезе в сила в Индиана

ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Федерален апелативен съд във вторник разреши възбраната на Индиана за потвърждаване на пола да влезе в действие, премахвайки краткотрайна възбрана на арбитър публикуван предходната година.

Решението беше постановено от съдийски състав на 7-ми областен апелативен съд в Чикаго. Това бележи последното решение в правосъдно оборване на Американския съюз за цивилен свободи на Индиана, подадено против възбраната, призната предходната пролет на фона на народен напън от страна на ръководените от Републиканската партия законодателни органи за ограничение на правата на LGBTQ+.

Законът трябваше да влезе в действие на 1 юли 2023 година Но месец по-рано съдията от окръжния съд на Съединени американски щати Джеймс Патрик Ханлън издаде предписание, което попречва по-голямата част от него да влезе в действие. Ханлън блокира страната да забрани достъпа на малолетни до хормонални лечения и блокери на пубертета, само че разреши да влезе в действие възбраната на закона за интервенции, потвърждаващи пола.

Заповедта на Х...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР