Индиана вече може да наложи закон, забраняващ на непълнолетни лица

...
Индиана вече може да наложи закон, забраняващ на непълнолетни лица
Коментари Харесай

Съдът в Индиана постановява, че щатската забрана за лечение за смяна на пола на непълнолетни е изпълнима

Индиана към този момент може да наложи закон, забраняващ на малолетни лица да търсят лекуване за промяна на пола, откакто федерален апелативен съд постанови да отстрани краткотрайна възбрана, издадена от арбитър предходната година, което попречи на възбраната да влезе в действие предишното лято.

Състав от трима съдии от 7-ми областен апелативен съд в Чикаго постанови решението във вторник. Двама от съдиите бяха назначени от президентите Рейгън и Тръмп, до момента в който третият арбитър беше назначен от президента Байдън.

Законопроектът, който беше подписан от републиканския губернатор Ерик Холкомб на 5 април 2023 година, беше избран за стана закон на 1 юли 2023 година, само че беше блокиран от арбитър месец преди този момент след дело, заведено от Американския съюз за цивилен свободи на Индиана.

Съединени американски щати. Съдията от окръжния съд Джеймс Патрик Ханлън издаде разпореждането, което спря частите от закона, забраняващи на малолетни достъп до хормонални лечения и блокери на пубертета и забраня...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР