Индексът на промишленото производство в България, изчислен от сезонно изгладени

...
Индексът на промишленото производство в България, изчислен от сезонно изгладени
Коментари Харесай

Индустриалното производство в България нараства и през януари

Индексът на промишленото произвеждане в България, изчислен от сезонно изгладени данни, се увеличи през януари с 0,3% по отношение на декември 2017 година, когато набъбна с 1 на 100, демонстрират данни на Националния статистически институт (НСИ).

На годишна база календарно изгладеният показател на промишленото произвеждане набъбна с 3,5%, след покачване с 2,3% в края на 2017 година.

Това съставлява възстановяване на индустрията в нашата страна за дванадесети следващ месец, откакто за последно производството излезе на отрицателна територия през януари 2017 година, когато се сви с 1,0 на 100.

През януари нарастване по отношение на предходния месец е записано в преработващата индустрия - с 0,3%, при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0,9%, до момента в който в добивната индустрия е регистрирано понижение с 0,3 на 100.

На годишна база производството в преработващата индустрия нараства с 10,3%, при спад с 8,7% при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ и с 4,6% в добивната индустрия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР