Индексът Биг Мак“: Къде са най-скъпите и най-евтините бургери в

...
Индексът Биг Мак“: Къде са най-скъпите и най-евтините бургери в
Коментари Харесай

Индексът „Биг Мак“: Къде са най-скъпите и най-евтините бургери в света


Индексът „ Биг Мак “: Къде са най-скъпите и най-евтините бургери в света. Колко скъпи са бургерите в България по отношение на тези в Съединени американски щати и Европа?
Сандвичът на сандвичите…  „ Биг Мак “
се оказа явен барометър за повишаването на живота в Съединени американски щати. Отражението на този артикул се усеща на пазарите на  по целия свят, в това число и в джобовете на феновете на бързото хранене в България.
Къде е най-скъпият „ Биг Мак “ в света?Колко коства „ Биг Мак “ в България?Страната с най-евтиният бургер в света
Средната цена за най-емблематичния сандвич на McDonald’s в Съединени американски щати в този момент се прави оценка на 5,15 $, или близо 22% повече от ерата преди пандемията, демонстрира ново изследване.
„ Индексът „ Биг Мак “ е основан през 1986 година
от The Economist и служи като метод да се мери дали цената на $ по отношение на останалите валути по света е на нормалната си стойност. За тази цел се употребява цената на „ Биг Мак “ в Съединени американски щати като точка за съпоставяне.

Последният показател демонстрира, че валутите в Швейцария, Уругвай, Норвегия, Швеция и Дания са надценени по отношение на щатския $.
Цената на емблематичния бургер варира
от щат до щат, като „ Биг Мак “ в Хавай доближи колосалните 5,31 $, съгласно CashNetUSA.

Ню Йорк е идващият най-скъп щат, в случай че решите да си купите бургер с цена от 5,23 $, следван от Ню Джърси с 5,19 долара и Калифорния с 5,11 $.
От повече от 13 000 McDonald’s в Съединени американски щати,
този в Мисисипи се оказа с най-евтините „ Биг Мак “ – за 3,91 $.

Предполагаме, обаче, че по-интересни ще ви бъдат цените у нас и в Европа. Според изследването цената на „ Биг Мак “ в Сърбия и множеството страни на Балканите е по-висока от тази у нас.
3,56 $ (6,52 лева.) – Толкова са ви нужни
да си купите този тип сандвич в България. В Сърбия цената е 4,23 $, в Хърватия – 4,39 $, в Гърция – 5,06 $, в Босна и Херцеговина – 3,43 $, а най-ниската цена за „ Биг Мак “ на Балканите е в Румъния, където сандвичът струва 2,66 $.
Сигурно ви е любопитно къде се намират
най-скъпият и най-евтиният „ Биг Мак “ в света. Въпреки че американците може да се оплакват от възходящата цена на емблематичния бургер, Европа държи шампионата по високи цени, където Швейцария и Лихтенщайн оценяват бургера на 7,75 $, което ги прави и страните с най-скъпия „ Биг Мак “ в света.
Най-евтиният пък се намира в Пакистан
с цена 1,91 $.

Нарастващата цена на бургерите е подхранвана от инфлацията най-много в Съединени американски щати, откъдето идват и множеството артикули, а тя остава настойчиво висока към 6%.

От основаването си преди 55 години бургерът е пуснат допълнително от 38 000 McDonald’s по света – като „ Биг Мак “, в последна сметка, се трансформира необикновен интерес за икономистите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР