In Memoriam - Новини


Софийският университет Св Климент Охридски с дълбоко прискърбие съобщава че

Софийският университет Св Климент Охридски с дълбоко прискърбие съобщава че ...

... с рядката и възхитителна способност да бъде аристократ на духа, който винаги запазва здрав разум и практическа преценка за политическата реалност, заявиха от Софийския университет.


Внезапно почина изтъкнатият български изкуствовед доц д р Ружа Маринска съобщиха

Внезапно почина изтъкнатият български изкуствовед доц д р Ружа Маринска съобщиха ...

... изследовател на българските художници Димитър Добрович, Сирак Скитник, Донка Константинова, Добри Добрев, Николай и Иван Абрашеви, които са видни представители на българската живопис. Източник: БТАВнезапно почина Кирил Македонски тромпетист и саксофонист Едва 47 годишният музикант

Внезапно почина Кирил Македонски тромпетист и саксофонист Едва 47 годишният музикант ...

... и Северозападняците.Преподавател в Консерваторията и Музикалното училище в София, дългогодишен солист на Софийската опера и балетПоклонението е петък, в 13:00 в столичния храм ``Св. Седмочисленици".Днес се сбогуваме с големия български писател акад Антон Дончев

Днес се сбогуваме с големия български писател акад Антон Дончев ...

... др.С кончината на акад. Антон Дончев Българската академия на науките, българският народ и българската култура загубиха един от най-видните си представители и изключително достоен човек.


На 96 годишна възраст почина кинорежисьорът Милен Гетов съобщи БНТ Той

На 96 годишна възраст почина кинорежисьорът Милен Гетов съобщи БНТ Той ...

... следа във филмовото ни изкуство. А талантът, отдадеността и професионализмът, които влагаше в работата си, закономерно спечелиха и общественото признание“, подчертава още президентът Румен Радев.

Почина актрисата Елена Начева Лафазанова Тъжната вест съобщиха от Съюза

Почина актрисата Елена Начева Лафазанова Тъжната вест съобщиха от Съюза ...

... за възрастни“.Елена остава в нашите мисли и спомени като основния двигател на артистичната формация Кабинет по смехотерапия Лафазанови. Тя е съпруга на актьора Кръстьо Лафазанов.