България скърби за легендарният Кирил Маричков. Близки, приятели и познати

...
България скърби за легендарният Кирил Маричков. Близки, приятели и познати
Коментари Харесай

България скърби за Кирил Маричков и се прекланя пред големия ни музикант

България скърби за именитият Кирил Маричков. Близки, другари и познати на музиканта показаха тъгата си.

Президентът Румен Радев изрече своите съболезнования за кончината на Кирил Маричков.

В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и благородник по душа. До последния си мирис живя с песента и с любовта на публиката, на която ще липсва.

Кирил Маричков и " Щурците " способстваха за модерното звучене на българската музика, която донесе и духа на смяна в цялото ни общество. А като човек вдъхваше вяра, че музиката ни прави по-добри!

Светла памет!


" Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват ", това написа столичният кмет Васил Терзиев във връзка неочакваната гибел на рок легендата Кирил Маричков.

" Кирил Маричков ни сподели какво значи да останеш правилен на себе си: " Можете да ме разстроите, само че не и да свирите на мен ".

Уроците, музиката и думите ти остават.



„ Неочаквано загубихме КИРИЛ МАРИЧКОВ! Патриархът на българския рок взе участие в първата наша рок група - БЪНДАРАЦИТЕ, преди да основе ЩУРЦИТЕ. КИРЧО е умрял след случай по време на концерт на ФОНДАЦИЯТА. С тях той трябваше да отпразнува 80-ия си рожден ден с огромно шоу в Зала 1 на НДК на 30 октомври. КИРЧО и КОСЬО МАРКОВ основаха радио ТАНГРА през 1992. Ние сме в цялостен потрес!!! “, разяснява екипът на Radio Tangra Mega Rock.


„ С голяма горест ви оповестяваме, че ни напусна Кирил Маричков. Екипът на БГ Радио изрича своите най-искрените съболезнования към околните и фамилията на Кирил Маричков. Почивай в мир “, написаха екипът на БГ радио в обществената мрежа.


„ С неописуема болежка разбрах, че ни е напуснал Кирил Маричков. Един безспорен елмаз, който ни кара да настръхваме всякога, когато чуем неговия глас, неговата музика. Авторитет, персона и безспорна икона за всички вероятни времена. Ех, друже.... Ще ни липсваш. Нека ти е леко там, измежду памуковите облаци. Искрени съболезнования към неговите близки. Мъчно ми е, когато героите ни изоставят! Дълбок реверанс “, показа артистът Орлин Горанов в персоналния си Фейсбук профил.

" Днес си отиде Кирил Маричков. Отиде си ненадейно и извънредно рано. Той беше същински мъж. Беше бунтовник и знак по времето на комунизма. Беше усетът на времето за цяло едно потомство. Живя и ни напусна като същински рицар! До края! Ти си безконечен, приятелю! ", написа в профила си във фейсбук Слави Трифонов .

" Българският рок осиротя. Един от бащите му си отиде ", написа в своя обява Венци Мицоф . " Отиде си по този начин, както би трябвало да си отиде всеки рок воин - на сцената! На сцената сме родени и на сцената ще умрем! Сцената е нашата майка, тя е нашата жена, тя е нашата благословия и проклинание! Светъл път на Кирил Маричков! Каквото и да говорите, той бе и ще бъде вечно доайенът на българската рок сцена!!! На небето ще се съберат с Петър Гюзелев и с Георги Минчев и ще засвирят още веднъж един до друг - оня състав на Щурците, който като дете слушах на остарелия си грамофон... "

Екипът на NOVINITE.BG изрича откровени съболезнования на околните и приятелите на Кирил Маричков! Поклон пред паметта му!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР