Имунологът проф. Андрей Чорбанов от БАН показа прототипa на българска

...
Имунологът проф. Андрей Чорбанов от БАН показа прототипa на българска
Коментари Харесай

Показаха прототипа на българската ваксина срещу коронавирус, ще се впръсква, вместо да се инжектира

 Имунологът проф. Андрей Чорбанов от Българска академия на науките сподели прототипa на българска ваксина против коронавирусна зараза.

Tя е от ново потомство и не наподобява нито на РНК-ваксините, нито на векторните. И може да се впръсква, вместо да се инжектира.

" Коронавирусът влиза в дихателните пътища, в случай че успеем да ги подготвим, е доста евентуално вирусът да не успее да проникне в човешкото тяло ", разяснява Илиян Манойлов, част от екипа

" Възможно в най-скоро време се надявам да имаме на пазара осъществен български артикул под формата на ваксина. Сега следва компания производител да прояви интерес. Две компании имат интерес - едната е от Близкия изток, а другата от по-далечния изток. Единственото, което пречи да бъде осъществено, още на следващия ден като договорка, е един честен въпрос: Ще бъдем обвинени от обществото в тежка меркантилност. Но въпреки всичко съм оптимист, че някои от нашите разработки биха могли да се употребяват в бъдеще ", разяснява проф. Чорбанов пред Нова тв.

От Министерство на здравеопазването не дали отговор дали може страната ни и сдружението " Булбио ", която създава някои от имунизациите, да поеме подобен ангажимент. Според проф. Пенка Петрова от Българска академия на науките обаче Министерство на здравеопазването очевидно няма доверие в качеството на този теоретичен артикул. По думите й даже след тестването продуктът в случай че се окаже сполучлив, той може да се окаже безценен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР