Имунната система трябва да защитава тъканите и органите, тялото от

...
Имунната система трябва да защитава тъканите и органите, тялото от
Коментари Харесай

За кого са вредни стимулантите за имунната система и защо

Имунната система би трябвало да пази тъканите и органите, тялото от нездравословното влияние на непознати детайли – вируси, бактерии. Поддържането на имунната система в кондиция, нейното стимулиране с разнообразни витамини, минерали, хранителни добавки има за цел възстановяване на действието ѝ, което ще способства за повишение на защитните ѝ функционалности и на механизма на тялото да се оправи единствено с редица инфекции и болести.

В някои случаи обаче имунната система нападна клетките на личното тяло, което предизвиква болести, известни като автоимунни. Те могат да бъдат разнообразни по тежест и протичане, ориентирани против един орган, или систематични – обхващащи целия организъм. Автоимунните болести не подлежат на изцяло лекуване, хронични са и задачата на лечението при тях е минимизиране на следствията, поддържане на общото здравословно положение, реализиране на ремисия.
Как да подсилим имунната си система през есента
Ако имате подозрения, че имунната ви система е отслабена, би трябвало да вземете незабавни ограничения, с цел да я стимулирате и да се подготвите за вирус...

Тъй като имунната система играе основна роля във  възникването и протичането на автоимунните болести, то стимулирането ѝ при хората с сходни заболявания нанася вреди, вместо да дава изгоди. Така на пръв взор потребните стимуланти, които се одобряват за укрепване и стимулиране на имунната система, оказват щета при тези групи хора, които имат автоимунни заболявания и при които интензивността на имунната система е ориентирана към личното тяло.

Нещо повече – при по-сериозно протичане на автоимунните болести на тези пациенти се предписват имунопресори – лекарства, които имат деяние, назад на това на стимулантите – потискат имунната система, с цел да предпазят тъканите и органите от нея.

Специалистите по клинична имунология са безапелационни, че медикаментите, които подтикват непосредствено имунната система не следва никога да се предписват на хора с автоимунни болести, защото това може да обостри болестта и да докара до нов подтик и утежняване на здравословното положение. За да подтикват имунната си система, хората с автоимунни болести би трябвало да поддържат в положително положение червата си посредством банкет на пробиотици.

Първичният имунен отговор в червата е от решаващо значение за това по какъв начин ще се развие една зараза, което ги прави доста по-голям имунологичен орган за стимулиране и грижа, в сравнение с имунната система като цяло при пациентите с автоимунитет. Полезни са и витамини В12 и Д3, които обаче следва да се одобряват единствено при потвърден с проучване – кръвен тест – недостиг.
Как да калим тялото си за студените дни
Сигурно сте чували, че който е кален за студеното време, е по-защитен от настинки и други инфекции. Но дали това е правилно? И в случай че да, по какъв начин...

Страдащите от бъбречно-каменна болест или предразположените към нея също би трябвало да внимават с приема на витамини и имуностимуланти. За тях не се предлага стимулиране на имунната система с банкет на витамин С.

Специалистите не предлагат неконтролирания и своеволен банкет на имуностимуланти. Те сочат, че това може да докара до алергии и автоимунитет, както и до свръхактивен Т-клетъчен имунен отговор, който е рисков за здравето и живота.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР