Импровизации на класическа тема за онези, които обичат да приготвят

...
Импровизации на класическа тема за онези, които обичат да приготвят
Коментари Харесай

Сироп от кафяв ориз

Импровизации на класическа тематика за тези, които обичат да подготвят по-завъртени предписания

Необходими Продукти

● кафяв ориз - 150 г
● кафява захар - 250 г Мусковадо
● вода

Начин на подготвяне

Рецептата, която предлагам, няма общо със сиропа от кафяв ориз, който се предлага в биомагазините. Там би трябвало да си химик, че да имаш нужните познания по какъв начин да можеш да овладяваш ферментационния развой.

И въпреки всичко, в случай че ви дотрябва въпросния сироп за някаква здравословна или веганска рецепта, и като мен живеете във провинцията, където сходно знамение няма - ето моята импровизация.

Кафявия ориз се слага във пластмасова тарелка или стъклен буркан и се залива с вода. Използвайте занемарен кафяв ориз! Поставете съдчето на умерена стайна температура, надалеч от директна слънчева светлина.

Ако извършите това вечерта, в две-три следващи вечери изхвърляйте водата, измивайте оризовите зрънца деликатно под течаща вода и наливайте в съдчето нова (толкова, едвам покрие дъното). Оризовите зрънца ще покълнат.

Измийте ги и ги сложете в касерола дружно с към 350 - 400 мл вода и щипка сол.

Сложете касеролата на котлона и варете към 10 -12 минути. Отстранете от котлона. След към 10 минути прецедете през гевгир. Оризът е полусварен и може да го употребявате за готвене на ядене.

Получената оризова запарка се сипва в касерола и се прибавя кафявата захар в съответствие 1:1. Аз примерих течността - получи ми се околож250 мл и прибавих същото количество Мусковадо.

Варете на умерено мощна температура, като бъркате с бамбукова лъжица непрестанно, с цел да не загори. Варете до миг, в който лъжицата стартира да оставя следа след себе си.

Отстранете от котлона и оставете да изстине. Пресипете сиропа от кафяв ориз в стъклено бурканче и съхранявайте в ледник.

Използвайте за изработка на сладкиши, печива, кремове, шейкове, заливки и така нататък

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР