Имплементацията на директивата, гласувана от ЕП, с която се криминализира

...
Имплементацията на директивата, гласувана от ЕП, с която се криминализира
Коментари Харесай

Експерт: Търговията между ЕС и Русия продължава, само че през посредници – излиза с 10% по-скъпо

Имплементацията на директивата, гласувана от Екологичен потенциал, с която се криминализира нарушаването на глобите против Русия, ще отнеме време, а установяването на лична отговорност ще бъде доста мъчно . Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime доцент доктор Васил Петков –ръководител на катедра „ Международни стопански връзки и бизнес “ в Университета за национално и международно стопанство (УНСС).

Санкциите не работят и това го демонстрират публични данни, както на Европейския съюз, по този начин и на някои страни, които са съседи на Руската федерация. Всъщност никой не крие, че действително комерсиалните потоци малко са се принаредили, само че търговията си върви – просто минава през медиатори обособени страни “, уточни доктор Петков.

„ Преди войната вносът в Европейския съюз от Русия е бил към 10%, в този момент е под 2%, т.е. това е директният резултат, който Европейския съюз цели. Същевременно следим доста огромно повишаване на износа на Европейски Съюз към страни като Казахстан, Армения, Грузия, Киргизстан дори “, означи той.
При някои артикули имаме неведнъж нарастване на вноса от Европейския съюз в тези страни и в същото време повишаване на износа на същите артикули към Русия. Най-очевадният образец е при колите. При Казахстан има 350% растеж на износа на коли. При Киргизстан повишаването е с 1428%.
доцент доктор Васил Петков, началник на катедра „ Международни стопански връзки и бизнес “ в Университета за национално и международно стопанство (УНСС)

Според интернационалния анализатор това няма по какъв начин да става без знанието на съответните страни .

„ Има Евростат, има и национални статистики. Това всичко прави усещане. Дори и за един студент, като огледа такива проценти, прави усещане. Тоест, това е затваряне на очи и в действителност оставяне съответни компании, и то огромни, които примерно публично са се изнесли от съветските пазари, по заобиколен метод, отново да доближават до съветския пазар “, акцентира специалистът.

По неговите думи действително Руската федерация не се е лишила от достъпа до стоките, попадащи под наказания. Според специалиста една от аргументите за неработещите наказания е нежеланието на Европейски Съюз да се лиши от вноса на съветски първични материали.

„ Това, че в действителност не купуват непосредствено от Русия, излиза с 10-15% по-скъпо на европейците “, сподели още той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР