Импийчмънт на Румен Радев е съставянето на редовно правителство, което

...
Импийчмънт на Румен Радев е съставянето на редовно правителство, което
Коментари Харесай

Евгений Михайлов: Съставянето на редовно правителство е равносилно на импийчмънт за Радев

Импийчмънт на Румен Радев е съставянето на постоянно държавно управление, което да поеме властта и цялата отговорност за финансите, вътрешната и външната политика, и сигурността на страната.Това съобщи в изявление за БГНЕС Евгений Михайлов, режисьор, държавник и политик в 37-ото Народно заседание.

„ По този метод Радев ще бъде отхвърлен от това, което му беше харизано от същите тези хора и ще би трябвало да се занимава единствено с процесуалните си отговорности по Конституция за публични представителни визити, изнасяне на речи по разнообразни събития, поздравления за Нова година и така нататък “, сподели Михайлов. Той означи, че съгласно българската Конституция, властта е на Народно събрание и на изпълнителната власт на държавното управление, заради тази причина оня, който желае да анулира властта от президентската институция, би трябвало да направи постоянно държавно управление.

„ Това, че не го вършат към този момент трета година, значи, че умишлено и в продължаващо съучастничество, както биха споделили юристите, реализират проекта на Решетников от 2016 година за предоставяне властта на Румен Радев и за последователно деградиране на българската парламентарна народна власт, извеждането ни от геополитическия ни избор на членове на Европейския съюз и на НАТО “, счита някогашният депутат, като посочи, че това вършат ПП-ДБ, както и всички, които се снимаха по време на предизборните акции с плакати: „ С вас сме, господин президент! “.

Според Михайлов апелите за импийчмънт, изречени от хора, които избраха през 2016 година и преизбраха през 2021 година Румен Радев, са не просто смешни, а жалки и позорни. „ Не може да дойдеш на власт, с помощта на юмрука на Радев, и в този момент да искаш импийчмънт на този, който си избирал и преизбирал, знаейки доста добре, че такава процедура е съвсем невъзможна в границите на този състав на Народно събрание и би лишила прекалено много време “, безапелационен е Михайлов.

На въпроса осъзнават ли политиците, че в случай че в този момент не съумеят да се договорят, на идващите избори ще изгубят поддръжка и ще отворят опция за „ Възраждане “, той отговори: „ Тези, които осъзнават това нещо, би трябвало да създадат държавно управление. Тези, които го осъзнават, и все пак не го вършат, значи го вършат целеустремено. А в случай че не го осъзнават, след всичко това, което се случи през последните 3 година, и изключително след началото на войната на Путин против Украйна, значи са невменяеми и нямат място в политиката. “

Михайлов поддържа апела за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото Народно събрание, тъй като, по думите му, има памет за всичко, което се случи за последните 30 година, и тъй като не може да одобри опитите с България да продължат. „ Това, че аз поддържах апела, не е изненада, тъй като аз бях и в инициативния комитет за издигане на проф. Герджиков за президентските избори през 2021 година “, уточни той.

Политикът изясни, че го е изненадала реакцията против писмото, както и обидите против хората, които са го подписали, призовавайки да се сформира постоянно държавно управление, с цел да не продължи властта да бъде в ръцете на президентската институция и да се поеме отговорност за продължение на европейския път на България. „ Изненада ме обидата от хора, които потеглиха след юмрука на президента през 2020 година и които ме хулиха за това, че не съм подкрепил тези митинги, които доведоха до едноличната власт на Румен Радев. Сега същите тези хора ме наскърбяват и жигосват, тъй като желая тази власт да спре и това е голямата ми изненада, тъй като измежду критикуващите и обиждащите, има хора, които претендират, че са доста образовани и доста умни, само че тези хора, съгласно мен, са лишени от едно главно качество – от политическа просветеност “, разгласи Михайлов. За да си политически образован, акцентира той, би трябвало да имаш схващане за историята, за предишното, за политическите процеси и за всичко, което се е случило в България, за аргументите и следствията, за какво 33 година след началото на прехода, сме на същия кръстопът и някой да ни пита желаеме ли или не желаеме в Европа.

Михайлов разяснява, че най-нормално е тези политически обединения, които в стратегиите си заявяват, че са за продължение на пътя на България като заслужен член на Европейски Съюз и НАТО, които са за влизане в еврозоната, в Шенген, за оказване на военна помощ на Украйна, за превъоръжаването и замяната на старите съветски ръждясали оръжия с съвременни оръжия по НАТО-вски пример, да се съберат дружно и да изпълнят записаното в стратегиите си.

„ Но към този момент се чудя дали целият този бойкот за подобен естествен развой е от неведение и от неумелост, или е безусловно умишлен. Асен Василев протегна ръка към „ Възраждане “, съобщи, че не вижда опасност от проруския път на „ Възраждане “ и утвърждава придвижването ѝ към центъра, изтъквам безусловно “, сподели той и напомни, че съпредседателят на Политическа партия Асен Василев разгласи, че в случай че се направи коалиция сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, то на идващите избори „ Възраждане “ ще е първа политическа мощ.

„ Такова изявление е неистина, машинация и единствено удостоверява прозвището, което техният политически баща Румен Радев им даде, а точно шарлатани “, безапелационен е политикът и означи, че поради държанието на Политическа партия и Демократична България в последните 3 година рейтингът на „ Възраждане “ се подвигна доста – от 5 на 15%. Неговите опасения са, че в случай че не се сформира в този момент държавно управление и се отиде отначало на избори, има възможност „ Възраждане “ стане втора политическа мощ.

Нещото, от което най-вече го боли, обаче, е, че хората от Пловдив, от София, които бяха в основата на демократичните процеси, в този момент „ съучастват умишлено или неумишлено на претенциите на едни, които желаят да се показват за единствените носители на правата религия “. „ Това е все едно да станеш участник в фракция, която най-после може да докара до всеобщо самоубийство и когато това се случи, към този момент ще е непоправимо “, акцентира Михайлов.

Той разяснява и че не е чул нито един от последователите на Политическа партия и Демократична България да спорят с демагогията на „ Възраждане “ във връзка с приемането на еврото. Според него те трябваше да кажат, че народът е питан по всички значими въпроси, когато е дал доверието си на политическите обединения, които са спечелили изборите, с помощта на стратегии, свързани с Европейски Съюз, НАТО, еврозоната и така нататък „ Вместо това цяла предизборна акция тези така наречен демократи мълчаха против опасността от проруската и фашизоидна агитация на „ Възраждане “, сподели още Михайлов и уточни, че вместо това приказват единствено за правосъдна промяна и за основния прокурор.

„ Това в действителност е тип цинизъм, тъй като аз по този начин и не разбрах за какво тези хора са против Гешев, който повдигна обвиняване през 2020 година на тези, които въпреки всичко видяхме в описите на спонсорите на Демократична България и Политическа партия “, съобщи той.

За край апелът на Евгений Михайлов е да се направи държавно управление още с първия мандат, тъй като след чутото от Асен Василев и от други представители на Политическа партия, е уверен, че при втория мандат, за който те мечтаят, ще опитат да създадат държавно управление дружно с гласовете на „ Възраждане “ и на Българска социалистическа партия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР