Имотът в Боровец, по-известен като Регентска къща, е предоставен от

...
Имотът в Боровец, по-известен като Регентска къща, е предоставен от
Коментари Харесай

Зарков: Регентската къща е предоставена на главния прокурор от ВСС през 2017 г.

Имотът в Боровец, по-известен като Регентска къща, е възложен от Висшия правосъден съвет (ВСС) на основния прокурор през 2017 година Това сподели служебният министър на правораздаването Крум Зарков на чуване в Народното събрание. Той дава отговор на въпроси на депутатите за свадите в прокуратурата.

„ През 2017 година се разпорежда стопанисването на серия парцели, в това число този, на двама административни ръководители – на ръководителя на Върховния административен съд, и на основния прокурор. Отговорният за стопанисване на постройката е основният прокурор, а дали тя се употребява по предопределение е виновен Висш съдебен съвет “, изясни Зарков, съобщи БТВ.

Комплексът в Боровец е над 17 000 кв. м – с една представителна постройка и 4-5 къщи от финландски вид, стана ясно по време на чуването.

Министърът даде детайлности пред депутатите и за защитата на зам.-главния прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов. Той изиска защита след изказването на Иван Гешев от понеделник, тъй като счита, че има заплаха за живота му.

„ Искам да ви уверя, че господин Сарафов е с съответна защита. Това, че сме назначили тази защита не значи нито, че одобряваме или отхвърляме неговите изказвания “, съобщи Зарков.

Министърът е на мнение, че обстановката на взаимни обвинявания и закани сред основния прокурор и неговия заместител повдига въпроса на концептуално равнище.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР