Имотът се намира до с. Доброславци в местност Ширината. Земята

...
Имотът се намира до с. Доброславци в местност Ширината. Земята
Коментари Харесай

Военното министерство продава евтино горски терен край Доброславци с 9 сгради

Имотът се намира до с. Доброславци в околност " Ширината ". Земята е залесена с гора, а застроената повърхност е 1713 кв. м. " Тези земи са избрани за рекреационни земи и гори (лесопарк) и по закон би трябвало да се трансферират безплатно на Столична община. След продажбата ще могат да се употребяват гратис още няколко дка гора от прилежащия парцел като прилежаща повърхност на здания 4 и 9. След това ще могат да ги купят без търг ", предизвестява съпредседателят на " Зелено придвижване " Борислав Сандов.

Предвижда се продажба и на други зелени площи в София. В оповестения от военното министерство лист за 2021 година на парцели с отпаднала нужда попадат два терена с обща повърхност 85 дка. Те се намират в регион " Красна поляна " и попадат в рамките на Западен парк. На сателитни фотоси се вижда, че въпросните имоти са покрити с гора.

От началото на годината Министерството на защитата стартира стремително да продава парцели. С две заповеди на министър Красимир Каракачанов бяха оповестени търгове за 40 парцела за над 12 млн.лв. Сред продаваните парцели има както магазини в София, по този начин парцели в Търновско с по над 10 здания върху тях или пък укрития във Врачанско. В описите са парцели и в Шумен, Търговище, Пловдив, Ловеч, Монтана, Благоевград или в обитаеми места край тях.

Някои от продаваните застроени площи се оферират с цени от над 1 милион лв.. Така да вземем за пример се продава парцел в гр. Гоце Делчев, м. „ Забурдата “, с повърхност 219,695 дка, застроен с 3 здания за сумата от 1 017 000 лева 1 353 700 лева пък се желае за аграрен парцел в с. Игралище, общ. Струмяни, обл. Благоевград, на който има и 22 здания. Имоти за над 1 млн. лева се продават и в град Дебелец, Търновско и в монтанското село Габровница.

Интересни наподобяват магазините в София, парцелите в село Оброчище, община Балчик, намиращо се покрай Албена, Кранево, Златни пясъци, както и два парцела във Варна - в местностите „ Арабтабия " и „ Аязма ". Последните два са за общо 1,5 млн.лв. Продават се даже парцели в с. Соколаре, общ. Бяла Слатина, които са оповестени като 11 укрития.

Към нaчaлoтo нa 2020 година военните имoти c oтпaднaлa нeoбхoдимocт ca били 1172. Oт тях 122 мaгaзинa и пoдблoкoви прocтрaнcтвa и 1052 вoйcкoви тeрeнa кaтo някогашни кaзaрми, cклaдoви рaйoни, пoлигoни, лeтищa и cъпътcтвaщa инфрacтруктурa към тях. За 2021 година в план-графика на военните имoти c oтпaднaлa нeoбхoдимocт са записани 249 парцела.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР