Имигрантски организации в Германия настояват разследването на палежа на жилищна

...
Имигрантски организации в Германия настояват разследването на палежа на жилищна
Коментари Харесай

Мигрантски организации в Германия искат прокуратурата да поеме разследването на палежа в Солинген

Имигрантски организации в Германия упорстват следствието на палежа на жилищна постройка в Солинген, при който изгоря едно българско семейство, да бъде поето от федералната прокуратура, която да ревизира и расистки претекстове.

 

Седмица след пожара в жилищен блок в Солинген, при който почина младо българско семейство, доста въпроси остават без отговор.

Например, изцяло неразбираемо е кой е виновен за подпалването. Кой е виновен и какъв е бил претекстът за закононарушението? Според първичните резултати от следствието е ясно, че пожарът е бил провокиран съзнателно. Противопожарните специалисти са съумели да открият запалителна течност на стълбището на остарялата постройка. Полицията е помолила очевидци, снимали пожара с телефоните си, да качат на техен портал фотоси и видеоклипове, които може да им оказват помощ в разкриването на причинителя.

 

Миналата седмица полицията е имала съответни следи и към този момент бе осъществен един арест. " Въпреки това не беше допустимо да се удостовери мощно съмнение ", съобщи прокурор Хериберт Кауне-Гебхард. Мъжът, който беше краткотрайно задържан, беше освободен, защото съумя да даде оправдание за нощта на закононарушението.

 

Прокуратурата във Вупертал към този момент счита, че най-вероятен претекст са персонални взамиоотношения. 


Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР